Η ανάρτηση του Προέδρου Σπόων για τη γεώτρηση στο Ρόκλι και η απάντηση του Μανώλη Παραγυιού

Η ανάρτηση του Προέδρου Σπόων για τη γεώτρηση στο Ρόκλι και η απάντηση του Μανώλη Παραγυιού
Με αυτή την ανάρτηση ο Πρόεδρος της κοινότητας Σπόων, κ. Βασίλης Πιπέρης, ανακοίνωσε ότι η γεώτρηση στο Ρόκλι έδωσε θετικά αποτελέσματα και ελπίδα!
«Το νερό η ήρεμη υπερδύναμη και η ψυχή της Γης»
Μετά από αναμονή 3 μηνών το αποτέλεσμα για την γεώτρηση στο Ροκλι είναι θετικό και ελπιδοφόρο για το καλοκαίρι του ‘23, αφού άλλαξαν οι απαρχαιωμένοι σωλήνες ηλικίας 30 και πλέον ετών με σύγχρονες πλαστικές και αντλία ανώτερης κατασκευαστικής ποιότητας.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Καρπαθου για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση της σύμβασης έστω και στο παρά 5 της θερινής περιόδου!
Αναμένουμε τις απαιτούμενες ενέργειες και για την Ροκλι 2 που κρίνετε και αυτή άκρως αναγκαία.
Ακολουθεί η απάντηση του Αντιδημάρχου Δήμου Καρπάθου κ. Μανώλη Παραγυιού:

Manolis Paragyios

Να σημειώσω Πρόεδρε , ότι επί της δικής μας θητείας αντικαταστάθηκαν όλες οι αντλίες της περιοχής από καινούργιες τουλάχιστον μία φορά , ενεργοποιήθηκε η νέα γεώτρηση στο Ροκλι που ήταν απενεργοποιημένη για μια δεκαετία, έγινε καθαρισμός της Γεωτρησης στην Ήμερη , αντικαταστάθηκε η αντλία που σπρώχνει νερό στα Σπόα .
Στην συγκεκριμένη γεώτρηση της διακλάδωσης αντικαταστάθηκε και η σωλήνωση η οποία όπως φαίνεται στην φωτογραφία ήταν απαρχαιωμένη και σκουριασμένη με συνολικό κόστος 26.000 ευρώ.
Επίσης εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σύστημα τηλεμετρίας ύψους 3 εκατομμυρίων , σε όλη την Κάρπαθο αλλά και στα δύο χωριά , ώστε να υπάρχει online εικόνα από το κινητό σε όλα τα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές .
Τέλος έχει χρηματοδοτηθεί με 7.3 εκατομμύρια ευρώ η αντικατάσταση με νέα όλων των δικτύων ύδρευσης , των δύο χωριών και του Λευκού .
8.5.2023
Καρπαθιακά Νέα