Σωτήρης Λέκκας: "Μόνο θλίψη για το κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Καρπάθου"

Σωτήρης Λέκκας: "Μόνο θλίψη για το κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Καρπάθου"
“Δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει. Είμαι απογοητευμένος, δεν περίμενα να περάσουν δυο χρόνια με το γυμναστήριο να παραμένει κλειστό. Όμως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων”. Ο Σωτήρης Λέκκας επανέλαβε δυο φορές  αυτές τις φράσεις καθώς μας μιλούσε και περιέγραφε την κατάσταση για το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στα Πηγάδια.
Διαβάσαμε την σημερινή ανάρτηση του κ.  Λέκκα για το κλειστό γυμναστήριο Καρπάθου και επικοινωνήσαμε μαζί του. Θέλαμε να μάθουμε από πρώτο χέρι την υπόθεση, τι έχει συμβεί και να μας δώσει την άποψη του.
“Το γυμναστήριο στα Πηγάδια έκλεισε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και είχαμε  νέο Δήμαρχο. Λίγο καιρό αργότερα βρέθηκα με τον σημερινό Δήμαρχο και όπως μου είπε το άνοιγμα του γυμναστηρίου ήταν στο πρόγραμμα. Πέρασαν μήνες και φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2020, τότε μια ομάδα, ανάμεσα τους κι εγώ,  επισκεφθήκαμε τον δήμο Καρπάθου. Είδαμε τον Δήμαρχο και την κα Φιλιππούση, την Πρόεδρο του ΚΟΠΑΠ. Ειπώθηκαν πολλά. Το πρώτο ότι δεν υπήρχε άδεια για το γυμναστήριο, επίσης να πάρουμε καινούρια όργανα και σε όλα ρωτούσαν την άποψη μας και εμείς συμφωνούσαμε, πιστέψαμε ότι κάτι θα γίνει.
Να που σήμερα φτάσαμε να μετράμε 2 χρόνια με κλειστό το γυμναστήριο! Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Έτσι και για τον αθλητισμό πρέπει να τον πιστεύεις και να επενδύσεις αν θέλεις τα νέα παιδιά να έχουν αληθινή διέξοδο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες”.  
Ο κ. Λέκκας δεν έκρυψε την απογοήτευση για την εξέλιξη της υπόθεσης κι αναρωτήθηκε πως μπορούμε έτσι να έχουμε εμπιστοσύνη και ελπίδα για το μέλλον;
Η σημερινή ανάρτηση του στη σελίδα “Στραα κι ανάποδα της Καρπάθου”:
31 Μαϊου σήμερα και άνοιξαν τα γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα. Στα πηγάδια όμως οι νέοι μας δεν έχουν γυμναστήριο για να χαρούν. Δεν γράφω για να ζητήσω κάτι. Παραιτήθηκα από την προσπάθεια.
Η απογοήτευση μεγάλη.
Μου έλεγαν πολλοί πέρυσι μα πιστεύεις ότι θα ανοίξει γυμναστήριο; ναι πιστεύω, απαντούσα.
Μου έδωσαν τον λόγο τους έλεγα.
Γιατί στο δικό μου μυαλό ο λόγος είναι ιερός. Αν εγώ είχα δώσει τον λόγο μου για κάτι θα έκανα τα αδύνατα δυνατά. Θα το έκανα στο σπίτι μου με δικά μου έξοδα μόνο και μόνο για να μην εκτεθώ.
Εγώ όμως δεν είμαι πολιτικός.
Δεν θα δεχθώ καμία μα καμία δικαιολογία. Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια!!! ΔΥΟ!!!
Σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αν υπήρχε θέληση θα έχε βρεθεί λύση. Έστω μία προσωρινή μέχρι να βρεθεί κάτι μόνιμο. Εξάλλου το παχυλό ενοίκιο του παλιού γυμναστηρίου ακόμα πληρώνεται.
Λυπάμαι τα παιδιά 17 με 25 χρονών που τα βλέπω με τα βαράκια τους να πηγαίνουν σε διάφορα υπόστεγα και να προσπαθούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν να κάνουν αυτό που είναι αυτονόητο στα άλλα μέρη. Ακόμα και στη γειτονική μας Κάσο, ένα τόσο δα νησάκι που όμως το προσέχουν σαν τα μάτια τους.
Δεν ζητάω τίποτα και δεν περιμένω τίποτα.
Απλά ήθελα να βγάλω το παράπονο από μέσα μου.