Θα αναβαθμιστεί σε σταθμό Δ Τάξης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου; Υπήρξε υπόσχεση Υπουργού στον Δήμαρχο Καρπάθου;

Θα αναβαθμιστεί σε σταθμό Δ Τάξης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου; Υπήρξε υπόσχεση Υπουργού στον Δήμαρχο Καρπάθου;

Τη Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καρπάθου ο Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαο Μπάλση, διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, και ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δωδεκανήσου, Πύραρχος κ. Μιχάλης Κρασσάς.

Κύριο θέμα της συζήτησης του  ήταν η επικείμενη αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου σε πυροσβεστικό. Ο κ. Νισύριος, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε προ των πυλών της αναβάθμισης αυτής κάτι που ικανοποίησε τους παρόντες υπηρεσιακούς παράγοντες».

Λοιπόν οι πληροφορίες, που έχουν τα Καρπαθιακά Νέα, αναφέρουν ότι υπήρξε και δέσμευση, από κορυφαίο υπουργό, ότι αρχές Σεπτεμβρίου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα είχε αναβαθμιστεί σε σταθμό Δ Τάξης. Θα το δούμε ή πρόκειται να πάει πίσω η αναβάθμιση;

Με το μυαλό στον περσινό καταστροφικό Σεπτέμβριο και τις φωτιές που κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα από τα δάση της Καρπάθου, θυμηθούμε ότι Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου σε επιστολή από το 2006, πριν από 16 χρόνια, είχε αναφέρει:

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει το Κλιμάκιο Καρπάθου να γίνει Σταθμός Δ’ Τάξης για τους εξής λόγους.

      1.Να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Καρπάθου να έρχονται στη Ρόδο για «ένα χαρτί» της Πυροσβεστικής, για μία   Αίτηση πυρασφαλείας και μία βεβαίωση που τους αναγκάζει να παραμένουν στη Ρόδο για μέρες.

  1. Να αποκτήσει αυτάρκεια το νησί σε Πυροσβεστική κάλυψη και να μην είναι εξαρτημένο από την αποστολή βοήθειας που πολλές φορές δεν μπορεί να πλησιάσει το νησί λόγω καιρικών συνθηκών.

 

3.Να ενισχύεται το Π/Κ Καρπάθου τους θερινούς μήνες από το πεζοπόρο της ΕΜΑΚ, καθότι η μεταφορά προσωπικού
αποδυναμώνει δραματικά την Π.Υ Ρόδου και δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης του, ο δε χρόνος μετάβασης από Ρόδο πλησιάζει αυτόν της Αθήνας από όπου η αποστολή μίας ομάδας πεζοπόρου δεν μειώνει τη δύναμη της ενώ η Ρόδος δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια.

φωτογραφία Αρχείου

29.8.2ο22

Καρπαθιακά Νέα