Η απάντηση του Αντιδημάρχου Μανώλη Παραγυιού σε ανάρτηση της Επάρχου Καρπάθου-ΗΝ Κάσου

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Μανώλη Παραγυιού σε ανάρτηση της Επάρχου Καρπάθου-ΗΝ Κάσου

Σε χθεσινή ανάρτηση της, Σάββατο 9 Απριλίου 2022, η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου, κα Νικολαϊδου, γράφει ότι “Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων χτίζει γερά θεμέλια για το μέλλον!!!!” και αναφέρεται στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, ο οποίος  βρέθηκε στην Άνδρο για ένα ‘Νέο σχολείο “δυναμικότητας 225 μαθητών με χρηματοδότηση από Ευρωπαικούς πόρους της Περιφέρεια μας , που ο Δήμος μελέτησε ,δημοπράτησε και επιβλέπει . ‘

Με αφορμή την ανάρτηση της Επάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός δεν αφήνει να χαθεί η ευκαιρία, σχολιάζει και ζητά τη συνδρομή της ώστε να ενταχθούν 8 έργα του Δήμου Καρπάθου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας!

“Έχεις απόλυτο δίκιο Πόπη !

Κάθε πράξη και κάθε δημόσια τοποθέτηση μας , οφείλει να ειναι προς αυτήν την κατεύθυνση …

Χάριν της συζήτησης , η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου είναι εδώ και 8 χρόνια σε εξέλιξη , όσα χρόνια πάνω κάτω χρειάζονται να ολοκληρωθεί ενός τέτοιου μεγέθους έργο . Εμείς σαν Δήμος ΜΟΝΟ για το ΕΠΑΛ σε 2 χρόνια της δικής μας θητείας τακτοποιήσαμε το ιδιοκτησιακό , το αυθαίρετο της κατασκευής και ολοκληρώσαμε τρεις μελέτες ( στατικής επάρκειας , ενεργειακής αναβάθμισης και αρχιτεκτονική ) και είμαστε προ των πυλών για την χρηματοδότηση της επισκευής του .

Σου έχουμε επίσημα υποβάλλει λίστα με 8 έργα τα οποία ζητούμε την συνδρομή σου ώστε να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας , ελπίζουμε να επιμεληθείς ώστε κάποια από αυτά να ενταχθούν .

Επίσης στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας με την περιφέρεια , έχουμε καταθέσει φάκελο για την κατασκευή σφαγείου και έχουμε την δέσμευση του Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση του έργου , έχουμε εξασφαλίσει σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη 9 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων των Πηγαδίων από το ΕΣΠΑ ενώ υπάρχει και στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ένα ποσό άνω των 200.000 για την εκπόνηση της γεωλογικής μελέτης για το νέο λιμένα .

Τα γνωρίζεις βέβαια , απλά καλό είναι να τα γνωρίζουν κι αυτοί που μας διαβάζουν για να μην θεωρούν ότι δεν υπάρχει συνεργασία του δικού μας Δήμου με την Περιφέρεια .