Απάντηση Δημάρχου Καρπάθου Ι. Νισύριου στην επιστολή Χατζηκουτσού

Απάντηση Δημάρχου Καρπάθου Ι. Νισύριου στην επιστολή Χατζηκουτσού

Διαβάσαμε με προσοχή την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Καρπάθου Γιώργου Χατζηκουτσού προς τους Πηγαδιώτες και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν κατανοούμε προς τι αυτή η «δραματικότητα» και προς τι η ανοιχτή Επιστολή.

Δεν κατανοούμε που ανακάλυψε ότι υποβαθμίζουμε τα Πηγάδια ή ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ανάγκες της περιοχής, ανάμεσά τους και την κατάσταση του οδικού δικτύου.=

Προφανώς αγνοεί, αν και έπρεπε να γνωρίζει ως Πρόεδρος Κοινότητας, ότι στην διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού, με τις οποίες αναδιατάσσονται Κωδικοί με κριτήριο το επίπεδο ωρίμανσης ενός έργου άρα και ανάγκης να υπάρχει όλη η πίστωση ή όχι, όπως και αναγκών που έχουν προκύψει. Έτσι η μείωση του προβλεπόμενου ποσού για κάποια παρέμβαση δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Άλλωστε σε επόμενη αναμόρφωση μπορούν και πάλι να αλλάξουν τα ποσά στους διάφορους Κωδικούς.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα οι φωνές, οι «ανοιχτές επιστολές», η δημιουργία ψευδούς εικόνας. Ας μην ανησυχεί ο κ. Χατζηκουτσός. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του οδικού δικτύου των Πηγαδιών συνιστά προτεραιότητα για τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου να θυμίσουμε για μια φορά ακόμα τα έργα που προγραμματίζονται για τα Πηγάδια όπως το νέο Λιμάνι, η σταδιακή ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης έως και την Δ.Ε.Η., το παλιό Δημαρχείο, η αξιοποίηση του πρώην Κ.Υ Καρπάθου, το γήπεδο των Πηγαδίων, η αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού, οι διανοίξεις δρόμων βάσει του Σχεδίου Πόλεως, η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, η επάρκεια και καταλληλόλητα του νερού στα Πηγάδια, η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, τα πάρκινγκ, η προστασία των πεζόδρομων (μπάρες), τα πράσινα σημεία και πολλές άλλες παρεμβάσεις οι οποίες μεθοδικά δρομολογούνται, κυρίως για την πρωτεύουσα του νησιού μας, τα Πηγάδια.

Την υπομονή και την υποστήριξή σας ζητώ, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε, γιατί αξίζει στο αγαπημένο μας νησί, στους κατοίκους του και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα μας, η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης.

Κάρπαθος 11 Αυγούστου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος