Ανοίγει Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο

Ανοίγει Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο

 

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ , που έγινε στις 7 Ιουλίου 2022, μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προστεθεί Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο, υπαγόμενο στη Τοπική Διεύθυνση Α΄ Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων λόγω της νησιωτικότητας της περιοχής.

Να επισημάνουμε οτι την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του νησιού, αλλά και της Κάσου και να μην είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο είχαν αναδείξει οι φορείς του νησιού, ο Δήμος και το Επαρχείο, καθώς και ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας.

Να επισημάνουμε ότι το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου μετατρέπεται σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με περισσότερες αρμοδιότητες και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η μέχρι σήμερα καθυστέρηση, ωστόσο ορισμένες περιπτώσεις που έπρεπε να μεταβούν στη Ρόδο,  π.χ. δικαιούχοι ΚΕΠΑ, θα εξακολουθήσουν να επισκεπτονται το αρμόδιο γραφείο της Ρόδου.

28.7.2022

www.karpathiakanea.gr