Μία άψογη θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο Πηγαδίων!

Μία άψογη θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο Πηγαδίων!

γράφει η Φωτεινή Χαλκιά Καζαμία

“Το Άλφα Βήτα της Εφηβείας” , μια ιστορία με πρωταγωνιστές εφήβους του σήμερα παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου (22/05).

Άψογη θεατρική παράσταση, άρτια προετοιμασμένη και συντονισμένη από τους υπεύθυνους καθηγητές, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι τα παιδιά του νησιού μας μπορούν να καταφέρουν τα πάντα -υπό τη σωστή καθοδήγηση και κυρίως ότι το θέατρο αποτελεί ένα αξεπέραστο παιδαγωγικό εργαλείο.

Συνεπώς, θερμά συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Πηγαδίων, στους Καθηγητές που ενθάρρυναν τους τελειόφοιτους μαθητές του και κατέκτησαν θεατρική άνεση και καθαρό λόγο, άρθρωση και έκφραση.

Συγχαρητήρια επίσης και για την επιλογή του έργου,” Το Άλφα Βήτα της Εφηβείας”, ένα μυθιστόρημα βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μάγιας Δεληβοριά που τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2008 και με εύφημη μνεία Θεατρικού Έργου 2008 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά!

Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, ένα πανόραμα όσων απασχολούν τους εφήβους, μέσα από 24 λέξεις-κεφάλαια γραμμένα με ζωντάνια, χιούμορ και αισιοδοξία.

Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Πενθήμερη, Ρούχα και Ρατσισμός, Σεξ, Τηλέφωνο, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα.

Μία θεατρική παράσταση -αφορμή για να βάλουν σε μια τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούμε οι μεγαλύτεροι το ξεχασμένο τραγούδι της δικής μας εφηβείας ….