Αυτό είναι το Basta Pasta! Το εστιατόριο του Μιχάλη και της Collete Σακέλλη στην Βαλτιμόρη

Αυτό είναι το Basta Pasta! Το εστιατόριο του Μιχάλη και της Collete Σακέλλη στην Βαλτιμόρη

 

του Μανώλη Δημελλά

Με τον Μιχάλη πριν λίγα χρόνια βρεθήκαμε σε ένα από τα σπουδαία γλέντια στη χάρη της Βρυσιανής κι ήταν τόσο δυνατό το μεράκι και το πάθος του για την Κάρπαθο, που σε κάθε μια λέξη, από τις μαντινάδες που τραγουδούσε, έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του. Δυνατός γλεντιστής και συνάμα ένας σεμνός και μετρημένος συντοπίτης.

 

Για τον Καρπάθιο μετανάστη το νησί μπορεί να είναι στο κέντρο της καρδιάς του και την ίδια στιγμή έχει το χάρισμα να γίνεται αστείρευτα δημιουργικός και σε όποιο τόπο βρίσκεται να ξεχωρίζει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έτσι ο Μιχάλης κι Collete Σακέλλη, ζουν στη Βαλτιμόρη και από το 2004 έχουν αναπτύξει την επιχείρηση Basta Pasta.

 

Το εστιατόριο τους ειδικεύεται στην ιταλική κουζίνα και τα θαλασσινά. Και ξεχωρίζει γιατί είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι και πολύ αγάπη. Μάλιστα πρόσφατα στην ομάδα έχει προστεθεί κι ο γαμπρός του Μιχάλη, ο Φώτης Λύκος, φέρνοντας νέες ιδέες και πολύ όρεξη για προκοπή.

 

Όπως μας εξήγησε ο Μιχάλης «ο κόσμος μας αγάπησε παρά πολύ όλα αυτά τα χρόνια και παρόλο την πανδημία το Basta Pasta κρατάει! Κι αυτό γιατί η στήριξη των ανθρώπων είναι μεγάλη». Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι όποιος Καρπάθιος βρεθεί στην Βαλτιμόρη αν περάσει από το Basta Pasta κι έχει ανάγκη ο Μιχάλης θα σταθεί δίπλα του.

 

 

To Basta Pasta αυτές τις μέρες προτάθηκε στη δημοσκόπηση του περιοδικού Baltimore για τις ακόλουθες κατηγορίες: BEST: Al Fresco, Brunch, Chef-Nick Poulmentis, Crab cake, Ιταλικό, Μεσημεριανό, Μεσόγειο, Πίτσα, Take Out, και Wine List! Περιμένει λοιπόν τη ψήφο των φίλων του και ελπίζει σε μια διάκριση που όμως, έτσι κι αλλιώς, την έχει! Αφού έχει κατακτήσει τις καρδιές των πελατών του.

Υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να καμαρώνεις και να θαυμάζεις τους ανθρώπους του τόπου σου καθώς προοδεύουν;