ΣΟΥΔΑΝ - Το C-27 από την Ιορδανία ανεφοδιάστηκε στην Κάρπαθο

ΣΟΥΔΑΝ - Το C-27 από την Ιορδανία ανεφοδιάστηκε στην Κάρπαθο

Στην Τανάγρα προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Απριλίου το δεύτερο αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε συνολικά 34 διασωθέντες από τον εμφύλιο του Σουδάν. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται 16 Ελληνες και μία Ελληνοκύπρια, καθώς και 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 16:04 απογειώθηκε ένα C-27 από την Ελευσίνα με κατεύθυνση το Ασουάν.

Το C-27J αναχώρησε προχθες στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες. Επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα τα ξημερώματα για ανεφοδιασμό κι ακολούθως πέταξε για την Άκαμπα της Ιορδανίας απ’ όπου παρέλαβε 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοο κι απογειώθηκε στις 09:00 τοπική ώρα με τελικό προορισμό την Τανάγρα, όπου έφτασε ύστερα από ένα ταξίδι 22 ωρών, με τελευταίο σταθμό την Κάρπαθο όπου έκανε μικρή στάση για ανεφοδιασμό.

Σουδάν: Υπάρχουν κι άλλοι Ελληνες στο Χαρτούμ

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Ελλήνων από το Σουδάν παραμένει ασαφής καθώς είναι αρκετοί αυτοί που έχουν διπλή υπηκοότητα κι ενδεχομένως έχουν παραληφθεί από άλλες δυτικές χώρες που προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς, και δεν έχουν ενημερώσει τις Αρχές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, οι εναπομείναντες Ελληνες στο Σουδάν ενδέχεται να φθάνουν τους 80, όμως η επικοινωνία μαζί τους χαρακτηρίζεται από δύσκολη έως αδύνατη.

 

27.4.2023