Κάρπαθος-covid19. Οι έλεγχοι του Δήμου συνεχίζονται κανονικά

Κάρπαθος-covid19. Οι έλεγχοι του Δήμου συνεχίζονται κανονικά

 

Μετά από 10ημερη παραμονή στο νησί  αναχώρησε σήμερα Κυριακή, 14.2, το τριμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο οι έλεγχοι στις δυο πύλες εισόδου, κεντρικό λιμάνι και αεροδρόμιο, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τις ομάδες που έχει σχηματίσει ο Δήμος του νησιού.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λυριστής, σήμερα έφτασαν 46 ταξιδιώτες με το πλοίο, οι οποίοι ελέγχθηκαν στο λιμάνι και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Επίσης σήμερα είχαμε δυο πτήσεις από την Αθήνα και με αυτές είχαμε 11, το μεσημέρι και 8 ταξιδιώτες, με το απογευματινό αεροπλάνο. Σε όλους έγιναν τεστ που βγήκαν αρνητικά.

Όπως τονίζει ο κ. Λυριστής: «Σε αυτή τη φάση το πιο κρίσιμο είναι να ελέγξουμε εκείνους που φτάνουν στο νησί. Αλλά όποια στιγμή χρειαστεί θα οργανώσουμε επισκέψεις για ελέγχους και στα χωριά της Καρπάθου». Από την πλευρά μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας αποδίδουν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Κάρπαθο.

Ακόμη ένα θέμα, το οποίο αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σε καραντίνα 14 ημέρες. Όταν λοιπόν ολοκληρωθεί ο κύκλος των 14 ημερών τότε τα άτομα αυτά επαναλαμβάνουν το τεστ και στη συνέχεια, αν όλα είναι εντάξει, επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα τους.  Κάνουμε αυτή την αναφορά γιατί κάπου φαίνεται να υπάρχει μια σύγχυση.