Δε στεριώνει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου. Νέες παραιτήσεις από τους Δ. Συμβούλους ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

Δε στεριώνει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου. Νέες παραιτήσεις από τους Δ. Συμβούλους ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

 

Θα έλεγε κανείς ότι πρέπει να πάψει να ασχολείται με το Δήμο Καρπάθου. Η διαδικασίες δεν προχωρούν κι όλα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Ωστόσο επειδή του ζήτημα αφορά όλο το νησί και δεν πρόκειται για προσωπική υπόθεση, όπως ίσως κάποιοι εννοούν, πρέπει να γνωρίζουμε αυτά που συμβαίνουν.

Λοιπόν μόλις χθες, 13 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές για τη νέα Οικονομική Επιτροπή, σήμερα το πρωί η απόφαση ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κι αμέσως ενημερωθήκαμε ότι έπεσαν οι δυο παραιτήσεις, του κ. Μιχ. Μανωλάκη και του αναπληρωματικού κ. Ν. Λύκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανωλάκης παραιτήθηκε αναφερόμενος και πάλι στο θέμα της «λαϊκής εντολής» και ζητά παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση της «Λαϊκής Βούλησης». Ενώ ο κ. Λύκος στην επιστολή αναφέρει ότι η σύνθεση της Οικ. Επιτροπής δεν είναι νόμιμη και ότι η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές δεν έχει πλειοψηφία.

Η απόφαση τους είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι έχει πολιτικό χαρακτήρα, επιθυμούν να περάσει στα χέρια της παράταξης τους η διοίκηση του Δήμου. Ωστόσο ο Δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο τη διαφορετική άποψη του και μάλιστα την έχει εφαρμόσει.

Με την άρνηση συμμετοχής στην Οικ. Επιτροπή που κάνουν ζημιά αν όχι στο νησί; Έχουν ακόμη ελπίδες ότι θα τα βρουν με τον κ. Νσύριο; Τι γίνεται με τον προϋπολογισμό 2022;  Τι γίνεται με όλα εκείνα τα έργα, μικρά και μεγάλα, που περιμένουν έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή;

Μήπως με αυτή τη στάση δυναμωμένος θα βγει ο κ. Νισύριος και ακόμη περισσότερο πιο ενισχυμένος εκείνος που θα παραλάβει το Δήμο μετά τις εκλογές το 2023;

Υ.Γ. Πάντως ψιθύροι από το γραφείο του Δημάρχου λένε ότι σύντομα το θέμα θα λυθεί… μια και καλή.

 

Πηγή Καρπαθιακά Νέα