Διάσωση Γερμανίδας τουρίστριας από την Πυροσβεστική σε δυσβατη περιοχη Βόρεια της Αχάτας Καρπάθου

Διάσωση Γερμανίδας τουρίστριας από την Πυροσβεστική σε δυσβατη περιοχη Βόρεια της Αχάτας Καρπάθου

Με ανάρτηση του ο Αρτέμης Κοκολακης μας ενημερώνει για την πετυχημένη επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου μετά από κλήση Γερμανίδας τουρίστριες σε δύσβατη περιοχή Βόρεια της Αχάτας.

Σήμερα το πρωί και ώρα 11:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσια μας,  δέχθηκε κλήση για παροχή βοήθειας σε 52 χρόνη Γερμανίδα , η οποία βρισκόταν σε μια πολύ δύσβατη και κακοτράχαλη διαδρομή, στην περιοχή που βρίσκετε το σπήλαιο του Λημνιάτη ,βόρεια της παραλίας Αχατα .

Η κυρία χτύπησε στο δεξιό πόδι της , με αποτέλεσμα να έχει πάθει εξάρθρωση του δεξιού αστραγάλου της .

Η υπηρεσία μας με πέντε άντρες , με την βοήθεια συντεταγμένων οδηγήθηκε στο σημείο ,αντιμετώπισε το τραύμα κάνοντας σταθεροποίηση και ακινητοποίηση με την χρήση ειδικού νάρθηκα , στην συνέχεια τοποθετήθηκε σε φορείο για την μεταφορά της .

Μετά από μια επίπονη προσπάθεια ,σε μια ανηφορική και δύσβατη διαδρομή , με καιρικές συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ,μεταφέραμε την κυρία στο κεντρικό δρόμο , όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ . Εκ μέρους της διοίκησης του Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου , να συγχαρώ τους συναδέλφους για την πραγματικά δυσκολη προσπάθεια .

19.9.2022

Καρπαθιακά Νέα