Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών Ανατολικά της Κρήτης συμμετέχει και το Λ.Σ. της Καρπάθου

Αργά σήμερα το απόγευμα (14.9.2020) ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών αφού το σκάφος που τους μετέφερε βυθιζόταν περίπου 12 ν.μ. Ανατολικά της Κρήτης.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και όμαδα από το λιμενικό της Καρπάθου και στα ενημερωτικά μέσα της Κρήτης (flashnews.gr) αναφέρεται ότι οι μετανάστες που διεσώθηκαν θα μεταφερθούν στην Κάρπαθο κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διασωθεί 44 άτομα, παρά το γεγονός ότι το άτομο που τηλεφώνησε στο 112, για να ζητήσει βοήθεια, ανέφερε 16 επιβαίνοντες.

Στις έρευνες του Λιμενικού Σώματος συμμετέχει και μια φρεγάτα του ΠΝ, επίσης δυο εμπορικά πλοία και ένα ελικόπτερο της ΠΑ και το πιθανότερο θα συνεχιστούν όλο το βράδυ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, 9 μποφόρ και κάνουν τις προσπάθειες για διάσωση, που επιχειρεί το Λιμενικό σώμα εξαιρετικά δύσκολες.

Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει κοντά στην Κάρπαθο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο και την δραστηριοποίηση του Σ.Τ.Ο. δηλαδή του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καρπάθου για αντίστοιχα έκτακτα περιστατικά.