Δήμαρχος Καρπάθου: Στον Δήμο πορευόμαστε με Διαφάνεια-Συνεργασία-Αξιοκρατία και τήρηση της Νομιμότητας

Δήμαρχος Καρπάθου: Στον Δήμο πορευόμαστε με Διαφάνεια-Συνεργασία-Αξιοκρατία και τήρηση της Νομιμότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ –  
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Δήλωση Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου:

Επειδή έπεσαν στην αντίληψή μου σχολιασμοί για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατες προσλήψεις με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, θα ήθελα να επισημάνω ότι κάποιοι αρέσκονται στην ανακάλυψη δήθεν πελατειακών προσλήψεων ή αδιαφάνειας στην λειτουργία του Δήμου και στην άσκηση ειρωνείας και παραπλάνησης, χωρίς πριν να φροντίσουν να ενημερωθούν. Πρώτα επιτίθενται, ειρωνεύονται, καταγγέλλουν και μετά ρωτάνε προσχηματικά να μάθουν τι συμβαίνει.

Όλοι γνωρίζουν στο Νησί, ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και συνολικά η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε πορευτεί σε κάθε κίνηση, πρωτοβουλία και απόφαση με θρησκευτική ευλάβεια στο τρίπτυχο: Διαφάνεια παντού – Πλήρης αξιοκρατία – Τήρηση της Νομιμότητας. Μ’ αυτές τις βασικές αρχές πραγματοποιήσαμε και τις πρόσφατες προσλήψεις των οκταμηνιτών τηρώντας τις προβλέψεις του Ν. 4764 και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό κάνει και το σύνολο των Δήμων σ΄όλη την χώρα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και γι’ αυτό έχει προβλεφθεί, μια σειρά διαδικασίες που αφορούν σε προσλήψεις ή σε αναθέσεις μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια για να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και όχι με τις συνήθεις σε φυσιολογικές συνθήκες κινήσεις. Την ώρα που δίνεις μια σκληρή μάχη, κοιτάς να αντιμετωπίζεις τα κενά και τις ανάγκες σου πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά.

Αυτό είναι όλο και αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την Αμερική, δεν με αφορά. Προσωπικά με ενδιαφέρει να γνωρίζουν τα πάντα οι δημότες για τα δρώμενα και αυτό κάνω και μ’ αυτή την δήλωση.

 Κάρπαθος 31 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος