Δήμαρχος Καρπάθου: "Τελευταία φορά που απαντάω σε κακοήθειες αδαών"

Δήμαρχος Καρπάθου: "Τελευταία φορά που απαντάω σε κακοήθειες αδαών"

Δήλωση Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου

Είναι φανερό, ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί από το πλούσιο έργο της Δημοτικής Αρχής σ ́αυτό το διάστημα και μάλιστα μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα και βέβαια για την Κάρπαθο. Σα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί είναι δεκάδες και πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν στο σύνολό τους, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημότες μας, οι απανταχού Καρπάθιοι και οι φίλοι του νησιού μας.
Δυστυχώς, αυτό δεν ικανοποιεί κάποιους και ορισμένοι προσπαθούν να θολώσουν το σαφές μήνυμα ότι στην Κάρπαθο υπάρχει μια σφαιρική αντιμετώπιση όλων των αναγκών του νησιού μας και των δημοτών, σε ένα αδιαμφισβήτητα δημιουργικό έργο ως αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και προγραμματισμού.
Αυτή την στιγμή εμφανίστηκε πάλι ο κ. Κανάκης, ο οποίος προσπαθεί να τροφοδοτήσει ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αλλά και το κόστος έργου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει αδιαφάνεια και να αφήσει απαράδεκτες αιχμές για την εντιμότητά μας.
Τελικά, είναι αμετανόητος. Σα ίδια περίπου έγραφε και για το έργο της τηλεδιαχείρισης πριν μήνες και δεν τον είδαμε να ζητάει συγγνώμη όταν το έργο και όλες οι διαδικασίες εγκρίνονταν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τώρα συνεχίζει.

Ενοχλείται γιατί φτιάχνουμε όπως του αρμόζει το Εθνικό στάδιο Καρπάθου με χλοοτάπητα, τα αναγκαία καθίσματα και στέγαστρα. Μάλλον κατά την γνώμη του δεν χρειαζόταν. Ας το πει στους δημότες και ειδικά σε όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό. 

Προσπαθεί να το φέρει σε αντίθεση με άλλα έργα, που κατά την γνώμη του θα έπρεπε να επιλεγούν αντί του Δημοτικού Σταδίου και δεν έχει κάνει τον κόπο να δει την πλήρη λίστα έργων και παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει. 

Έχει γνώμη για τα πάντα, ακόμα και αν θα έπρεπε να μπει φυσικός τάπητας ή συνθετικός, ενώ συγκρίνει κοστολόγια ανόμοιων έργων από άλλες περιοχές της Ελλάδας και δείχνει να ενοχλείται από το αν έχουμε ή όχι εξωτερικούς συνεργάτες. Πολυπράγμων ο κ. Κανάκης, αλλά όλα όσα αναφέρει δεν έχουν καμία αξία. Αξία έχει μόνο ένα: Να μην χαθούν οι δυνατότητες, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από Προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, Κοινοτικούς πόροι ή πόροι από την Περιφέρεια και αυτό κάνουμε. 

 Μας εγκαλεί για έλλειψη διαβούλευσης, αγνοώντας ότι ο Προγραμματισμός μας έχει βγει από διαβούλευση με δημότες, με τις Τπηρεσίες του Δήμου και βέβαια με διάλογο στην Οικονομική Επιτροπή , στην Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αφού γνωρίζει τα πάντα ο ίδιος και όσοι λαθεμένα τον ενημερώνουν, αφήνει να αιωρούνται ερωτηματικά για το κόστος του έργου, αγνοώντας προφανέστατα ότι την συνολική Μελέτη με τα κοστολόγια που περιλαμβάνει, την έχουν εγκρίνει τόσο το ΤΠ.Ε όσο και ο Τφυπουργός Αθλητισμού. Τι ακριβώς εννοεί;

Ότι όλοι αυτοί μαζί συνεννοήθηκαν και υπερτιμολόγησαν ένα έργο, σε ένα Στάδιο στην Κάρπαθο;

Όλα όσα αναφέρει ο κ. Κανάκης είναι φλυαρίες και δείγμα ισχυρογνωμοσύνης, χωρίς ουσία, κριτική χωρίς περιεχόμενο, άγνοια που καλύπτεται πίσω από δήθεν στοιχεία, αχρείαστα σε εμάς μαθήματα Δημοκρατίας, συλλογικών διαδικασιών και διαλόγου που για εμάς είναι βασική Αρχή λειτουργίας του Δήμου.
Είναι η τελευταία φορά που απαντάω στον κ. Κανάκη. Δεν έχει νόημα. Οι ώρες μας όλες, οι δυνάμεις μας όλες, είναι αφιερωμένες στην απορρόφηση πόρων, στην προώθηση έργων που θα μεταμορφώσουν την Κάρπαθο και όχι να απαντάμε σε κακοήθειες, συνειδητές προσπάθειες να παραχαράσσεται η αλήθεια και κενές περιεχομένου επιστολές

Κάρπαθος 14 Δεκεμβρίου 2020 

Ο Δήμαρχος Καρπάθου 

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος