Γ. Νισύριος: "Αναλαμβάνω ως Δήμαρχος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης  και  σας  ζητώ  ταπεινά  συγνώμη"

Γ. Νισύριος: "Αναλαμβάνω ως Δήμαρχος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης  και  σας  ζητώ  ταπεινά  συγνώμη"

 Η εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Καρπάθου, κ. Γιάννη Νισύριου, στο Δημοτικό Συμβούλιο 11 Αυγούστου 2022.

Κύριε Πρόεδρε,  κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σε λίγο καιρό όλοι μας,  κλείνουμε τρία χρόνια θητείας στον Δήμο Καρπάθου.

Κατά την ορκωμοσία μας,  όλοι, δεσμευτήκαμε να υπηρετήσουμε το νησί μας.

Στα  τρία  περασμένα χρόνια,  ο λαός της Καρπάθου έζησε και είδε πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα στο Δήμο μας,  με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία και καθυστέρηση στα   μεγάλα και προγραμματισμένα έργα αλλά και στην καθημερινότητα του.

Η παράταξη μου και εγώ προσωπικά, εκλεγήκαμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα, που το καταθέσαμε στον Καρπαθιακό  λαό,  και αυτός με την ψήφο του και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, με εξέλεξε Δήμαρχο για να διοικήσω δίκαια, τίμια και   να εφαρμόσω το προεκλογικό μου πρόγραμμα.

Μέχρι τώρα όμως, βλέπω,  και το βλέπουν όλοι,  ότι δεν προχωρά ο Δήμος και οι διαδικασίες του όπως οι πολίτες μας θα ήθελαν για να δοθούν οι λύσεις στα χρόνια προβλήματα τους.

Όλοι είμαστε υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης και εγώ αναλαμβάνω ως Δήμαρχος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης  και  σας  ζητώ  ταπεινά  συγνώμη.

Κάτι όμως πρέπει να γίνει, έστω και στο τελευταίο έτος της διακυβέρνησής μας,  να αλλάξει αυτή η κατάσταση, και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας, με προτεραιότητα το όφελος του νησιού μας, και όχι τα μικροσυμφέροντα μας και την πολιτική μας συνέχεια.

Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και μας κρίνουν αυστηρά.

Για αυτό απευθύνω σε όλους κάλεσμα ενότητας και κοινής δραστηριοποίησης.

Να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις και οι προσβολές ειδικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να είμαστε καλοπροαίρετοι και να καταθέτουμε προτάσεις για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε συνεργαζόμενοι  όλοι μαζί, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Σας   ευχαριστώ.12.8.2022πηγή Καρπαθιακά Νέα