Ο Δήμαρχος της ΗΝ Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος διαμαρτύρεται για αναιτιολόγητη ματαίωση πτήσης

Ο Δήμαρχος της ΗΝ Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος διαμαρτύρεται για αναιτιολόγητη ματαίωση πτήσης

Ο κ. Ερωτόκριτος με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας καθώς επίσης και στην εταιρεία αερομεταφορών SKY EXPRESS διαμαρτύρεται, για την μη εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου αεροπορικής συγκοινωνίας του νησιού του, με ενδιάμεσο σταθμό την Κάρπαθο, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου με επιστροφή .

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο μετέφερε φάρμακα και αλληλογραφία, εφημερίδες και σάκους με αντικείμενα εταιρειών courier. «Ασχέτως επιβατικής κίνησης λόγω της γεωγραφικής μας θέσης επιβάλλεται να πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις για την εξυπηρέτηση των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού αλλά και των ίδιων των κατοίκων», αναφέρει ο κ .Ερωτόκριτος και προσθέτει πως «η αεροπορική σύνδεση της Η.Ν. Κάσου εντάσσεται στα επιδοτούμενα δρομολόγια δημοσίων συμβάσεων και δεν επιτρέπεται να παραμένουν ανεκτέλεστα χωρίς επαρκή και δικαιολογημένη αιτιολόγηση.»

«Μετά από σχετικό ερώτημα του Δήμου Η.Ν. Κάσου προς τον αερολιμενάρχη του νησιού για την αιτιολόγηση της μη εκτέλεσης του, ενημερωθήκαμε ότι παρά το γεγονός, ότι οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν την πραγματοποίηση του αφού καταγράφηκε από τον πύργο ελέγχου ταχύτητα ανέμου 4-6 κόμβων από 160o (Ν.Α) με καταγεγραμμένη επικοινωνία με τον πιλότο του αεροσκάφους παρόλα αυτά δεν έγινε προσπάθεια προσγείωσης με την αιτιολογία του ίδιου του πιλότου, ότι οι άνεμοι ήταν κάθετοι προς το αεροδιάδρομο και έντασης 25 κόμβων», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Ερωτόκριτος τονίζει, πως «προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας αλλά και των αναγκών των υπηρεσιών του, παρακαλούμε για την τήρηση των όρων της σύμβασης και την πραγματοποίηση όλων των δρομολογίων αεροπορικής σύνδεσης του νησιού εφόσον πραγματικά οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Θέλω να πιστεύω, ότι παρόμοιο περιστατικό δεν θα συμβεί στο μέλλον.»

πηγή ert.gr