Δήμος Καρπάθου: 31.000 ευρώ για περισυλλογή ανεπιτήρητων ζώων

Δήμος Καρπάθου: 31.000 ευρώ για περισυλλογή ανεπιτήρητων ζώων

Στο θέμα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων ο Δήμος Καρπάθου, όπως είχε αναφερθεί πριν το Πάσχα, προχωρά άμεσα σε απεύθειας ανάθεση με ιδιώτη για την περισυλλογή.

Για το σκοπό αυτό, με απόφαση Δημάρχου Γιάννη Νισύριου, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 31.000 ευρώ. Το συνεργείο δεν είναι από την Κάρπαθο (ούτε από την Κρήτη, παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει εκεί στο παρελθόν) αλλά από άλλο νησί της Δωδεκανήσου.

Η δημοτική αρχή της Καρπάθου είναι αποφασισμένη να αναμετρηθεί με το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά νησιά αλλά και τμήματα της ενδοχώρας.

Πρόσφατα ο δήμος Καρπάθου, μαζί με άλλα επτά νησιά, παρουσίασαν σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και με πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή όμως πέρα από επισημάνσεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να βοηθά προς τη λύση του προβλήματος.

Είναι πραγματική απορία της κοινωνίας το γιατί δεν λύνεται αυτή η υπόθεση! Που είναι οι αντιστάσεις και ποιοι δεν επιθυμούν επιτέλους να κλείσει το θέμα με τα δήθεν αδέσποτα παραγωγικά ζώα;