Δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο. Πιθανά σχήματα και συμμαχίες σε μια περίοδο εκκωφαντικής σιωπής

Δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο. Πιθανά σχήματα και συμμαχίες σε μια περίοδο εκκωφαντικής σιωπής

Μπερδεμένο και χαοτικό παραμένει το θέμα των  πιθανών υποψηφίων παρατάξεων και Δημάρχων στην Κάρπαθο. Δυο ή το πολύ τρεις παρατάξεις ίσως να μπορούσαν να σχηματιστούν, να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο. Άραγε οι ψηφοφόροι έχουν μάθει κάτι από όλα αυτά που συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν μέσα στο Δήμο του νησιού;

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει τη στήριξη των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση ουσιαστικά γίνεται από τρεις δημ. Συμβούλους της παράταξης που εκλέχτηκε για να διοικήσει! Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα σε άλλη περίπτωση πιθανόν να είχαν εμφανιστεί ήδη οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο.

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι κρατάμε όλα όσα ακούγονται για τον επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα. Ωστόσο, αν και κυκλοφόρησαν ακόμη και video με μαντινάδες, σε πανηγύρι στο τέλος Αυγούστου, μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει προθέσεις, ούτε έχει ανοίξει τα χαρτιά, τους στόχους και την ομάδα του.

Μπορεί κάποιος από τους παλιούς δημάρχους να στήσει μια νέα παράταξη και να διεκδικήσει το χρίσμα; Κι αυτή η πιθανότητα είναι  ενεργή και πάνω στο τραπέζι αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιον νέο διεκδικητή αν και από το καλοκαίρι έχει ακουστεί όνομα νέου επιστήμονα που φαίνεται να τον αγκαλιάζουν και να τον αποδέχονται αρκετοί Καρπάθιοι.

Ρόλο στις διαδικασίες φαίνεται να διεκδικεί και ο Αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός. Θα μπορούσε να στηθεί παράταξη γύρω από εκείνον; έχει στηρίγματα στην κοινωνία του νησιού;

Κλειδί στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπως φαίνεται από τα δεδομένα, έχει ο σημερινός δήμαρχος κ. Νισύριος, ο οποίος ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει τις επιθυμίες του!

Διαρροές δείχνουν ότι φαίνεται να φλερτάρει με την ιδέα να βάλει ακόμη μια φορά υποψηφιότητα. Με δεδομένο την ήδη χαμένη παράταξη του μέσα στο Δήμο, αυτή τη στιγμή είναι δυο κομμάτια. Στο ένα είναι μόνος ο κ. Νισύριος, ενώ στο άλλο 4, ή κατ΄άλλους, 5 δημοτικοί σύμβουλοι, μετά τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων μηνών, δύσκολα θα ξανακολλήσει αυτή η ομάδα.

Κάποιοι που ασχολούνται με πρόσωπα και πράγματα ανέφεραν στα Καρπαθιακά Νέα ότι ο Δήμαρχος Καρπάθου, όπως και όσοι τον ακολουθούν με βασικό στέλεχος τον κ. Παραγυιό, θα μπορούσαν να ποντάρουν και να συνεργαστούν με τον επιχειρηματία που δείχνει έντονο ενδιαφέρον για να εκλεγεί. Βέβαια δε γνωρίζουμε ούτε τις επιθυμίες, ούτε τις προσδοκίες και τις θέσεις του ανθρώπου, που για πρώτη φορά ακούγεται να διεκδικεί μια για τόσο υψηλή θέση.

Τα θέματα πιθανόν να ξεκαθαρίσουν στο τέλος του μήνα κι αυτό διότι στις 27 Σεπτεμβρίου πρέπει ο κ. Νισύριος να επιλέξει εκ νέου για τις Αντιδημαρχίες. Τι θα κάνουν οι κ.κ. Μ. Βασιλαράκης και Μ.  Τσαμπουνιεράκης;  Θα παραμείνουν και θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τον Γιάννη Νισύριο; Ή μήπως θα διαλέξουν ένα «βελούδινο διαζύγιο» ώστε να έχουν χρόνο και να σχεδιάσουν μια νέα παράταξη για τις επόμενες εκλογές;

Κι από την άλλη, ο κ. Νισύριος, θα ζητήσει εκ νέου στήριξη από τις δυο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ή θa «βάλει ξανά στο παιγνίδι» κάποιους από τους 5 της παράταξης που εκλέχτηκε;

Αν ο κ. Νισύριος στηριχθεί εκ νέου από την ΑΠΕΚ, του κ. Πρωτόπαπα, ή την ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Κάρπαθο, του κ. Τσαμπουνιεράκη, ίσως σημαίνει ότι υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία στις εκλογές και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ήδη κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από αυτές τις δυο παρατάξεις, έχουν συμφωνήσει με τον φερόμενο διεκδικητή των εκλογών, τότε ανοίγει και ο δρόμος να συνεργαστεί με τον κ. Νισύριο αφού όπως ήδη αναφέραμε νέα παράταξη δύσκολα θα φτιάξει ο σημερινός δήμαρχος.

Εκτίμηση μας είναι ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος ίσως να είναι καλύτερα για το νησί το οποίο ταλαιπωρείται και αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες ακόμη και για ένα ολοκληρωμένο δημοτικό συμβούλιο. Ίσως λοιπόν να είναι καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη τις μπλόφες! Να πέσουν οι μάσκες, να φανούν οι προθέσεις, οι συμμαχίες και τα μελλοντικά προγράμματα ώστε οι Καρπάθιοι ψηφοφόροι να έχουν χρόνο να αποφασίσουν νηφάλια για την επόμενη ημέρα του τόπου τους. Ας μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι δικό τους και εκείνοι δίνουν τις εντολές.

15.9.2022

Καρπαθιακά Νέα