Το 'πε και το 'κανε ο Πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδίων. Κατέθεσε καταγγελίες για τον Βιολογικό και τα λύματα στη γλίστρα

Το 'πε και το 'κανε ο Πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδίων. Κατέθεσε καταγγελίες για τον Βιολογικό και τα λύματα στη γλίστρα

Σε δυο καταγγελίες προχώρησε χθες, Τρίτη 5 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδίων Καρπάθου. Η πρώτη αφορά τη μη λειτουργία του βιολογικού στα Πηγάδια. Για αυτό το θέμα, η κοινότητα Πηγαδίων, έχει πάρει απόφαση από τον Φεβρουάριο του 2022.

Χθες 5 Ιουνίου 2022, κατέθεσε την καταγγελία ο κ. Χατζηκουτσός στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, την Αποκεντρωμένη διοίκηση Ν.Α., στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο γραφείο Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Το δεύτερο τελεσίγραφο που είχε δώσει στην δημοτική αρχή του νησιού έληξε στο τέλος του Ιουνίου.

Ο  Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας προχώρησε και σε μια ακόμη καταγγελία προς την υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα λύματα που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηκουτσός, χύνονται στην περιοχή Βλυχά, στην επονομαζόμενη και  Γλίστρα, κάτω από το Επαρχείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Χατζηκουτσός είχε κάνει καταγγελία για λύματα που έπεφταν στην περιοχή Καρνάγιο, μια βλάβη που άμεσα αποκαταστάθηκε.

Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά  Νέα ο κ. Χατζηκουτσός, «για την κοινότητα Καρπάθου, τα θέματα της δημόσιας υγείας είναι το νούμερο ένα θεμάτων που την απασχολούν και την απασχολούν πολύ πολύ σοβαρά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι σε μια κοινωνία η οποία θέλει να λέγεται πολιτισμένη κοινωνία, δεν αρμόζουν εικόνες λύμάτων, όχι μόνο σε αστικό περιβάλλον, όχι μόνο σε θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά είναι εικόνες που ανήκουν σε εποχές του μεσαίωνα και ουχί στην πρωτεύουσα της Καρπάθου, στο νησί της Καρπάθου που θέλει να είναι και να παίζει ζηλευτό ρόλο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας».

πηγή Kαρπαθιακά Νέα