Συγχαρητήρια της Επάρχου κας Νικολαΐδου, για την διοργάνωση της ημερίδας «Ας γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά μας»

Συγχαρητήρια της Επάρχου κας Νικολαΐδου, για την διοργάνωση της ημερίδας «Ας γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά μας»

Στην κατάμεστη αίθουσα του 2ου Δημοτικού Καρπάθου παρευρέθηκε η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023. Αφορμή, ήταν η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πηγαδίων με θέμα «Ας γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά μας» με ομιλητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή κ. Δημήτριο Σούρα. Θέμα της ημερίδας ήταν οι μορφές βίας και σχολικού εκφοβισμού, καθώς και το φαινόμενο του εθισμού των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο διαδίκτυο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία να καλέσουν τον διακεκριμένο επιστήμονα που με την αμεσότητα του λόγου του μίλησε για δύο θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι αιτίες οι οποίες γεννούν τη βία (λεκτική και σωματική) στα σχολεία και στο διαδίκτυο, ο εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο διαδίκτυο, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, είναι θέματα που απαιτούν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διοργάνωση κοινών δράσεων.

Συγχαρητήρια και πάλι.

Το Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου υπόσχεται να κινητοποιηθεί και να στηρίξει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως και οι παραπάνω, ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.

13.3.2023

Καρπαθιακά Νέα