Ο προβληματισμός του Δημάρχου Καρπάθου για την εγκληματικότητα εκφράστηκε στην Ε.Α.Υ.Ν.Δ

Ο προβληματισμός του Δημάρχου Καρπάθου για την εγκληματικότητα εκφράστηκε στην Ε.Α.Υ.Ν.Δ

Η υποστελέχωση και το θέμα της στέγασης στο κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας ήταν τα κύρια θέματα για την Κάρπαθο. Ενώ και για την Η.Ν. Κάσο βασικό θέμα της επαφής της ΕΑΥΝΔ με τον Δήμαρχο ήταν το μισθωμένο κτήριο. 

Στα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας προκειμένου να ακούσουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στα απομακρυσμένα αυτά νησιά.

Το βασικότερο θέμα που τέθηκε δεν είναι άλλο από αυτό της υποστελεχωσης που ειδικότερα στην Κάρπαθο που αγγίζει 50% της ήδη μειωμένης οργανικής δύναμης γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων ενώ παράλληλα μειώνει και την αποτελεσματικότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών δημιουργωντας δυσμενή σχόλια και δυσαρέσκεια από τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους δημάρχους Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο και Κάσου κ. Μιχαήλ Ερωτόκριτο με τους οποίους συζητήθηκαν διαφορά θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Από την πλευρά μας τέθηκε το θέμα της στέγασης των Αστυνομικών υπηρεσιών με δεδομένο ότι τα νησιά της Καρπαθου και της Κάσου είναι τα μοναδικά στα Δωδεκάνησα που οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν στεγάζονται σε κτήρια του δημοσίου αλλά σε μισθωμένα.

Από την πλευρά του ο Δημαρχος Κάσου κ. Ερωτόκριτος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου του δημοσίου προκειμένου να στεγαστεί ο Αστυνομικος Σταθμός ενώ ο Δημαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος αφού μας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την εγκληματικότητα – παραβατικότητα που επικρατεί στο νησί, με πνεύμα συνεργασίας είδε θετικά το αίτημα μας της μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου στο κτήριο του πρώην κέντρου υγείας που που είναι κενό, όπως και την μεταφορά του Αστυνομικού Σταθμού Ολύμπου στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας Ολύμπου που είναι κενό.

Και από τους δύο δημάρχους λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε σύντομα απάντηση και εξελίξεις στα αίτημα μας τα οποία όπως μας διαβεβαίωσαν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ενώ δεσμεύτηκαν ότι από την πλευρά τους θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                   ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος