Ο Ηλίας της Ηρώς

Ο Ηλίας της Ηρώς
μια ζεστή κι αληθινή κουβέντα από τον γιο του 
Ο Ηλίας γεννήθηκε στο χωριό των Μενετών Καρπάθου από τους γονείς Χατζή και Ειρήνη Χατζηγεωργίου. Αποφοίτησε με πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Αθήνα το 1967.
Μετά τις σπουδές του, ο Ηλίας υπηρέτησε ως αξιωματικός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μέρος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου αναγνωρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως βετεράνος.
Στα νεότερα του χρόνια, έπαιξε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τον αγαπημένο του τοπικό σύλλογο Ποσειδώνα Καρπάθου και συμμετείχε σε διάφορους αγώνες στίβου, όπου κέρδισε την πρώτη και τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε εκατοντάδες διαγωνιζόμενους σε πολλές περιπτώσεις.
Μετανάστευσε στον Καναδά με τους γονείς και τα αδέλφια του το 1972 και το 1981 παντρεύτηκε τη Μαρία Σπανού στο Μόντρεαλ. Λίγο μετά το γάμο τους, μετακόμισαν στο Άρλινγκτον της πολιτείας της Βιργινίας των ΗΠΑ όπου εργάστηκε σε κύριες θέσεις εργασίας στον κλάδο της φιλοξενίας στο Washington DC. Τιμήθηκε να συναντήσει τον πρώην Πρόεδρο Τζίμυ Κάρτερ και την πρώτη κυρία Ροζαλίνη. Ο Ηλίας ήταν ο αγαπημένος μπάρμαν της πρώτης κυρίας στο Embassy Road Hotel.
Στις 6 Σεπτεμβρίου 1982, καλωσόρισε τον γιο του Γιώργο στον κόσμο και τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 1986, την αγαπημένη του κόρη, Ειρήνη.
Το 1987, η οικογένεια μετακόμισε στην Κάρπαθο και εννέα χρόνια αργότερα (1996) εγκαταστάθηκαν στο Charlottesville της πολιτείας της Βιργινίας για ένα καλύτερο μέλλον και προπαντός τις καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης για τα παιδιά του.
Ένας παθιασμένος φίλαθλος του αθλητισμού, ο Ηλίας ήταν ένας σκληρός υποστηρικτής του Ολυμπιακού! Ποτέ δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι στην τηλεόραση, ενώ παρακολούθησε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούσε κατά τη διάρκεια των ετήσιων ταξιδιών του στην Ελλάδα. Επίσης ήταν φανατικός  της Redskins και στάθηκε παθιασμένα με την ομάδα, τόσο στις καλές όσο και τις καές στιγμές της.
Σε όλη τη ζωή του υπήρξε πάντοτε ρεαλιστής. Πίστευε στη δύναμη του εαυτού και της θέλησης και κάθε στιγμή έλεγε ότι δεν υπήρχε «δεν μπορώ ή δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μόνο: το θέλω ή δεν θέλω» για να επιτύχω κάτι.
Αγαπημένος από πολλούς, ο Ηλίας ήταν ένας άνθρωπος με ακεραιότητα, ειλικρίνεια και συμπόνια.
Ένας αγαπημένος πατέρας που λάτρευε τα παιδιά του, αφιέρωσε τη ζωή του στην επιτυχία τους με το να βρίσκεται δίπλα σε κάθε τους βήμα.
Πέθανε πολύ περήφανος για τα επιτεύγματά τους.
Ο Ηλίας ήταν επιχειρηματίας που πέρασε μισό χρόνο στο νησί της Καρπάθου, διευθύνοντας τη διάσημη επιχείρηση bed & breakfast κατά τη διάρκεια των θερινών εποχών για πάνω από 25 χρόνια. Καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με την πλειοψηφία των πελατών του με τα χρόνια και άγγιξε τις ζωές χιλιάδων κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Αφήνει πίσω τα παιδιά του, Γιώργο και Ειρήνη, και τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Βασίλη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος από τον μικρότερο αδερφό του Αντώνιο, τη μητέρα του Ειρήνη και τον πατέρα Χατζή.
Ο Ηλίας Χατζή Χατζηγεωργίου έφυγε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, μετά από μια σύντομη μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου, σε ηλικία 72 ετών.