Τι κάναμε έναν χρόνο από την αυτοκτονία που συγκλόνισε την Κάρπαθο;

Τι κάναμε έναν χρόνο από την αυτοκτονία που συγκλόνισε την Κάρπαθο;

Νεκρός από κυνηγετικό όπλο είχε βρεθεί ένας 60χρονος το μεσημέρι της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022 στο νησί της Καρπάθου. Ο θάνατός του, σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές, οφειλόταν σε αυτοκτονία.

Πρόκειται για την υπόθεση που συγκλόνισε οχι μόνο την Κάρπαθο αλλά όλη τη χώρα.

Δώδεκα μήνες έχουν περάσει από τότε ωστόσο η πολιτεία και ιδιαίτερα οι αρχές του τόπου Δήμος και Επαρχείο, δεν έκαναν κανένα βήμα, καμιά προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενάντια στο μπούλινγκ και στον σεξουαλικο εκφοβισμό.

Οι πολίτες της Καρπάθου θέλουν και τους αξίζει μια πιο σύγχρονη κοινωνία όπου ο εκφοβισμός κάθε είδους θα πρέπει καταδικάζεται ξεκάθαρα, πράγμα που δεν έγινε επίσημα. Επιβάλλεται λοιπόν να γίνονται προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου και αυτό γίνεται μέσα από την παιδεία.

Θα περίμενε κανείς έστω μια ημερίδα, στη μνήμη του αυτόχειρα, αντ αυτού είδαμε ξανά μια κοινωνία και κυρίως τις αρχές μουδιασμένους, ανήμπορους να διαχειριστούν το τραγικό γεγονός.

Αυτά τα φαινόμενα τα καταδικάζουμε απερίφραστα και τα χτυπάμε στη ρίζα τους. Η Κάρπαθος είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε πως ζούμε στο 21ο αιώνα.

19.2.2023

Καρπαθιακά Νέα