Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στα νησιά Κάσο, Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Λέρο και Χάλκη

Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στα νησιά Κάσο, Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Λέρο και Χάλκη

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 4 Αυγούστου 2021, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες στις Δημοτικές Κοινότητες των νησιών Ρόδου (πλην των Δ.Κ. Μαριτσών, Θεολόγου, Παραδεισίου, Δαματριάς και Ψίνθου λόγω πυρκαγιάς), Κώ, Κάσου, Αστυπάλαιας, Λέρου και Χάλκης».
Ο ψεκασμός θα ολοκληρωθεί σε περίπου οκτώ ημέρες. Οι ψεκασμοί θα αναβάλλονται για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους ψεκασμούς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στη Ρόδο τηλ., 2241364926 , 2241364927 και 2241364912 και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ΚΩ τηλ. 2242057921 και 2242057926.
Ε. Π.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Για το θέμα επίσης διαβάστε:

Ο Δήμαρχος Καρπάθου ενημερώνει σχετικά με τις Δακοκτονίες