Η ενημέρωση Γρ. Ρουμάνη για το Νοσοκομείο Καρπάθου με αριθμούς και στοιχεία

Η ενημέρωση Γρ. Ρουμάνη για το Νοσοκομείο Καρπάθου με αριθμούς και στοιχεία

Πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η ενημέρωση που έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, στο κατεπείγον δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 7 Απριλίου 2022. Ο κ. Ρουμάνης παρουσίασε έκθεση με αριθμούς και στοιχεία, που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου για τον τελευταίο χρόνο και έδωσε αρκετές ειδήσεις για τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τον αξονικό τομογράφο αλλά και τον φαρμακοποιό που σύντομα θα υπάρχει στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Καρπάθου ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Αυγούστου 2020. Το 2021  προσήλθαν 4.000 άτομα στα ΤΕΠ, 8.000 εξετάστηκαν στα εξωτερικά Ιατρεία, 905 νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων 63 αλλοδαποί, δηλαδή τουρίστες στο νησί, υπήρξαν 20 περιστατικά covid που νοσηλευθηκαν και έγιναν 65 διακομιδές σε Νοσοκομείο της Κρήτης ή της Ρόδου.

Μέσα στο 2021 ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού, κυρίως ιατρικού προσωπικού και το Νοσοκομείο διαθέτει:

1 Αναισθησιολόγο, 2 Χειρουργούς, 1  Ορθοπεδικό, 1 Οφθαλμίατρο, 1 Καρδιολόγο, 1 Παιδίατρο και νοσηλευτές. Σταδιακά ανέφερε ο κ. Ρουμάνης γίνονται οι ενέργειες που πρέπει ώστε να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο. Επίσης σε έναν μήνα το Νοσοκομείο θα έχει και φαρμακοποιό, αφού υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση.

Προβλέπεται να έχει 3 παθολόγους, το Νοσοκομείο έχει δυο, έναν Γενικό γιατρό το Νοσοκομείο έχει δυο. Δεν έχουμε ελλείψεις. Δεν έχει νευρολόγο, ψυχίατρο και ουρολόγο. Το Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες που έχει το νησί και τη χειμερινή και τη θερινή  περίοδο που είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία, την οικονομία του νησιού.

Επίσης να αναφέρουμε, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε ο κ. Ρουμάνης, ότι το Νοσοκομείο Καρπάθου έχει 18 Νοσηλευτές, 27 προβλέπει ο κανονισμός, υπάρχουν  7 άτομα παραϊατρικό, 32 άτομα διοικητικό προσωπικό από 21 που λέει ο οργανισμός, 5 άτομα προσωπικό ΕΚΑΒ από 6 και 76 άτομα σύνολο από τα 91 που προβλέπει ο κανονισμός.

Όπως τόνισε ο κ. Ρουμάνης: “πρέπει να είμαστε στην πραγματικότητα, στη σημερινή ζωή και στη σημερινή κατάσταση. Με τις προσπάθειες όλων μας, με τη βοήθεια, του κ. Γεραπετρίτη, καταφέραμε αυτό το Νοσοκομείο να το λειτουργήσουμε, να το ορθοποδήσουμε και να το κάνουμε να ανταποκρίνεται σε αυτό που χρειάζεται. Αισθάνομαι τις φορές που έρχομαι και δεν είναι λίγες, κάθε 15 μέρες που έρχομαι, και ενδεχόμενος έχω κατηγορηθεί για αυτό, ότι οι κάτοικοι βλέπουν αυτό που είναι η πραγματικότητα. Ότι το Νοσοκομείο μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, ότι δεν πρέπει με το παραμικρό να σηκωθούν να φύγουν, ότι δεν πρέπει να φ΄φύγουν χωρίς να ξέρουν τι έχουν. Πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ακόμη σε κάποιους τομείς, αλλά τουλάχιστον ξέρουν εκεί που θα πάνε ποιο γιατρό θα βρουν, τι έχουν και πως θα αντιμετωπιστεί. Όλα αυτά βοηθούν να λειτουργήσει σωστά το Νοσοκομείο με την αγωνία, με την προσπάθεια, μες το ενδιαφέρον όλων αυτών που το υπηρετούν”.

Επίσης ο κ. Ρουμάνης έδωσε ακόμη πληροφορία, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς και το Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καρπάθου.

“Θέλω κάποια στιγμή να κατεβούμε από το άλογο και να δούμε την πραγματικότητα, που ζούμε και τι έχουμε. Να ασχοληθούμε με την ανάγκη των πολιτών μας και όχι με τις προσβλέψεις του κόμματος μας του οποιοδήποτε κόμματος μας. Όταν κάποιος αγαπάει τον τόπο του, αγαπάει τον τόπο του, πρώτα βάζει τον τόπο του, μετά την οικογένεια του και μετά το κόμμα του.” Ανέφερε ο κ. Ρουμάνης.