Επιστολή του Εμμ. Καρελλά στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Επιστολή του Εμμ. Καρελλά στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Γράφει ο Εμμ. Καρελλάς π. δημοτικός σύμβουλος στην εφ. Ροδιακή

 

Προς υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

 

Έχουμε την τιμή, κύριε υπουργέ, να επικοινωνήσουμε από αυτή τη στήλη προς εσάς σχετικά με την ακτοπλοΐα της νήσου Καρπάθου. Είναι γνωστό ότι η Κάρπαθος αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τη βιωσιμότητά της και την ακτοπλοΐα. Σχετικά με το δρομολόγιο εκάστης Τετάρτης του Blue Star από Κάρπαθο-Κάσο.

Προβληματίζει τους Καρπάθιους ως προς το πολύωρο ταξίδι. Ως υπουργός γνωρίζετε πόσα σκάφη εξυπηρετούν την Κάσο. Δεν είμαστε κατά ως προς τη μη εξυπηρέτηση της Κάσου, αλλά επιθυμούμε μια σωστή οργάνωση της ζωής κάθε τόπου και την προστασία του χρήματος. Η Κάρπαθος τυγχάνει να είναι σήμερα το ξεχασμένο νησί της ελληνικής επικράτειας.

Εάν, κύριε υπουργέ, το Ε/Γ Ο/Γ Blue Star Ferries εξακολουθεί να εκτελεί το δρομολόγιο Καρπάθου-Κάσου και Ρόδου-Πειραιά δεν πρέπει να φορτώνει από Κάρπαθο και μετά να πηγαίνει Κάσο, φορτωμένο πλοίο να κάνει το γύρο της Καρπάθου-Σαρίας-Χάλκης και να φθάνει Ρόδο μετά από 6 ώρες αντί 3,5 και Πειραιά 26 αντί 18 αλλά να επιστρέφει από Κάσο στην Κάρπαθο και να φορτώνει για Ρόδο-Πειραιά.

Έτσι η ακτοπλοΐα της Καρπάθου θα πάρει σάρκα και οστά. Αυτό είναι το αίτημά μας, κύριε υπουργέ, το οποίο πρέπει να ικανοποιήσετε πλήρως με υπευθυνότητα και θέληση και να σταματήσουν τα παράπονα των Καρπαθίων, καθώς και οι αδικίες.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί να σας ξαναενοχλήσουμε και το αίτημά μας να βρειπλήρως ανταπόκριση.