Συνάντηση εργασίας Μιχάλη Ερωτόκριτου και Γιώργου Χατζημάρκου για τα ζητήματα του Δήμου Η.Ν. Κάσου

Συνάντηση εργασίας Μιχάλη Ερωτόκριτου και Γιώργου Χατζημάρκου για τα ζητήματα του Δήμου Η.Ν. Κάσου

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφέρειας του νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμαρχου της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Π.Ν. ΑΙ. Νίκου Παπασταματίου όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή του νησιού καθώς επίσης και τρόποι υποστήριξης του Δήμου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου ανέφερε τα παρακάτω ζητήματα και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του επισημαίνοντας ότι η συνεργασία της Π.Ν. ΑΙ προς το Δήμο της Η.Ν. Κάσου αποτελεί κομβικής σημασίας παράγοντα για την επίλυση κάποιων ζητημάτων του νησιού.

«Σε συνέχεια της απολύτως εποικοδομητικής αλλά και αναγκαίας συνεργασίας μας εκθέτω και γραπτώς τα ζητήματα του νησιού μας που επιζητούν λύσεις και μπορούν να επιλυθούν χάρη στην συνεργασία και τη βοήθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι από εσάς προσωπικά.

− Όπως ήδη σας ενημέρωσα από την κατ' ιδίαν συνάντηση εργασίας μας στην Η.Ν. Κάσο το σημαντικότερο από τα ζητήματα αυτά είναι η συντήρηση του οδικού δικτύου μεταξύ των οικισμών και η όσο το δυνατόν γρηγορότερη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου . (όχι μόνο του επαρχιακού αλλά και μέρους του δημοτικού € 750.000 σε βάθος τριετίας )

− Η υλοποίηση του έργου « ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προς Σκάφη» έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην διευκόλυνση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών κτηνοτροφών του νησιού και όχι μόνο .Ήδη η διαδικασία είναι στην τελική φάση .
− Η επιπλέον προμήθεια στηθαίων ασφαλείας τα οποία θα τοποθετηθούν σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτυού της Κάσου.

− Ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου 600μ. από την οικία Μηνάρου μέχρι το ζωολογικό κήπο (συνέχεια και ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού δρόμου από τον οικισμό Αγ. Μαρίνα προς τον οικισμό Αρβανιτοχωρίου) , όπως μας είχατε προτείνει.
− Η απεμπλοκή και ολοκλήρωση του έργου κατασκευή κανονικού γηπέδου ποδοσφαίρου με χρήση στίβου 400μ (πρόγραμμα Θησέας ) στη θέση Πλατύολο .
Ήδη η υπηρεσία μας βρίσκεται σε αναζήτηση της σχετικής μελέτης και της βεβαίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου .
− Ολοκλήρωση προγραμματικής σύμβασης για το έργο πλακοστρώσεις Νήσου Κάσου με την δημοπράτηση του από τις υπηρεσίες σας . Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ειδικού σκοπού του Υπουργείου Ανάπτυξης – € 1.426.000 .
 Τεχνική υποστήριξη για την δημοπράτηση μέσω προγραμματικής σύμβασης του ήδη ενταγμένου έργου στο Φιλόδημος ΙΙ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου της Η.Ν. Κάσου »
προϋπολογισμού 472.000,00€ + ΦΠΑ
 Θα σας παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε για την άμεση αποκατάσταση της στέγης του Ν/Γ Φρυ Αρβανιτοχωριού που είχε καταρρεύσει εξαιτίας της κακοκαιρίας ″Μήδειας″ με προϋπολογισμό εργασιών αποκατάστασης ύψους € 25.000.
− Τέλος κομβικής σημασίας είναι η παρέμβαση των υπηρεσιών της Π.Ν.ΑΙ στον καθαρισμό των χειμάρρων ενέργεια η οποία κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού .
Το γεγονός ότι ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια λόγω έλλειψης του ενός επιπλέον τεχνικού υπαλλήλου στην τεχνική υπηρεσία μας καθιστά υπηρεσιακά ανίκανους στο να δημοπρατήσουμε ακόμα και τα απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων του νησιού έργα . Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη λύση του προβλήματος αυτού μέσω των προγραμματικών συμβάσεων παρά το φόρτο εργασία και την υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της είναι τεράστια και για το λόγο αυτό ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πλήρη υποστήριξη προς τον Δήμο μας