Συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου στην 32η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου στην 32η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου συμμετείχε δια ζώσης στην Τελετή Λήξης της 20ης Λαμπαδηδρομίας και στην Αμφικτιονία της ΠΟΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κέρκυρας στις 30 Σεπτεμβρίου και 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Το Σύλλογο μας εκπροσώπησαν τρία μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος Νίκος Πρωτόπαπας, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Καρανικόλας και η Ταμίας Σοφία Βασιλάκη, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό το τριήμερο συνέδριο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι πάντοτε μέσω διαφόρων θεμάτων που αναπτύσσονται, η ανάπτυξη τρόπων και διάδοση ιδεών για την αποτελεσματικότερη και μεγαλύτερη προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών, που ως αποτέλεσμα θα έχει την επάρκεια της χώρας μας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Εφέτος, έγινε ιδιαίτερη έμφαση στην εξεύρεση τρόπων προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών τους θερινούς μήνες, οι τρόποι διάσωσης της ανάγκης αυτής, αλλά και διάφορα διαδικαστικά θέματα σχετικά με τους συλλόγους – μέλη της ΠΟΣΕΑ, όπως οι πιστοποιήσεις των συλλόγων κ.α.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας έκανε αναφορά στον τρόπο που διοργανώνονται οι αιμοδοσίες στο νησί μας, την ανάγκη συνεργασίας με νοσοκομεία εκτός νησιού -καθώς η Κάρπαθος δεν έχει μόνιμα κλιμάκιο αιμοδοσίας στο νοσοκομείο- και την άψογη συνεργασία που έχουμε τόσο με το κλιμάκιο του νοσοκομείου Ρόδου, όσο και με την πιο πρόσφατη σχετικά συνεργασία με το αντίστοιχο κλιμάκιο του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Θα θέλαμε τέλος να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ο ΣΕΑ Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων “Πανδότης”.

Ηταν μια εμπειρία η οποία μας γέμισε πληροφορίες,γνώσεις και σε συνδυασμό με τον όμορφο αυτόν προορισμό, ήταν μοναδική.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Νικόλαος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος

Σοφία Λογοθέτη, Γραμματέας