Έτοιμη για ακόμη μια θητεία η Πόπη Νικολαΐδου! Απομένει η επιλογή της από τον Περιφερειάρχη

Έτοιμη για ακόμη μια θητεία η Πόπη Νικολαΐδου! Απομένει η επιλογή της από τον Περιφερειάρχη

Για την Περιφέρεια και ειδικότερα το Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου ήδη έχουμε την πρώτη ανεπίσημη υποψηφιότητα κι αναφέρουμε ανεπίσημη διότι μέχρι σήμερα ο Περιφερειάρχης δεν έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του, ωστόσο η σημερινή Έπαρχος Καρπάθου και ΗΝ Κάσου έχει εκφράσει την επιθυμία, αν της δοθεί η ευκαιρία, να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ως Έπαρχος των δυο νησιών. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ακουστεί άλλα ονόματα για την θέση του Επάρχου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της πρέπει να αναφέρουμε ότι βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα-παρεμβάσεις, όπως το γεφύρι της Άδειας και ο κόμβος έξω από το Νοσοκομείο και τα δυο γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα πάγιο αίτημα, ευθύνης της Περιφέρειας, που αφορούσε τον φωτισμό στον Αφιάρτη, κατά μήκος του αεροδρομίου, λύθηκε στις μέρες που διοικεί η κ. Νικολαϊδου. Τα περισσότερα μεγάλα έργα που γίνονται στην Κάρπαθο αυτή την ώρα γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας. Όπως οι βελτιώσεις στο λιμάνι, που θα γίνουν με κύριο αρωγό την Περιφέρεια, όπως και το 2ο κύτταρο ΧΥΤΥ, του οποίου η κατασκευή και η διαχείριση θα προχωρήσει με τον οργανισμό ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας (όχι το μάζεμα, ο διαχωρισμός και η διαχείριση των απορριμμάτων, αυτός ο τομέας παραμένει στον Δήμο Καρπάθου).

Ωστόσο υπάρχει ένα αγκάθι για το νησί. Ακόμη περιμένει τη συντήρηση του σημαντικότερου κτηρίου της νεότερης ιστορίας του, πρόκειται για το Επαρχείο Καρπάθου και Κάσου. Για να μην αναφέρουμε μικρότερου μεγέθους έργα, που ωστόσο δεν έχουν πάρει το δρόμο για υλοποίηση, ενώ θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί, όπως π.χ. ο κόμβος της Σταματουλίτσας.

Σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία Δήμου και Επαρχείου η κοινωνία εντοπίζει θέματα και θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημέρωναν για την επίσημη απορρόφηση κονδυλίων κι αν τα ποσοστά είναι στα επίπεδα των υπολοίπων νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η κα Νικολαϊδου, ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά του νησιού, υπήρξε δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου.


Οι συνδυασμοί που διεκδίκησαν την ψήφο του καρπαθιακού λαού στις τελευταίες εκλογές ήταν οι εξής:

Σύνολο Ψήφων Υποψηφίων Συνδυασμών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 26ης ΜΑΐΟΥ 2019

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ (53,71%))

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του ΙΩΑΝΝΗ 1463

ΜΗΝΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1046

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ 1316

ΛΑΧΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 562

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΗΝΑ 68

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 27


Βιογραφικό

Η Καλλιόπη Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1966 στην Κάρπαθο . Γονείς της είναι ο Νικολαΐδης Ιωάννης, εκπαιδευτικός και η Νικολαΐδου Φραγκούλα .

Πήγε σχολείο στην Αρκάσα και αποφοίτησε από το Λύκειο Απερίου .

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης .

Από το 1989 εργάζεται στη Β /θμια εκπαίδευση ως Φιλόλογος  στο Λύκειο Απερίου και στο Γυμνάσιο Πηγαδίων .

Το 1991 διορίστηκε στο ηρωικό νησί της Κάσου, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτσινά, στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον οποίο απέκτησε το γιό της Γιώργο, φοιτητή της Νομικής Σχολής Αθηνών .

Από το 1995 εργάζεται ως   μόνιμη εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Πηγαδίων Καρπάθου.

Συμμετέχει σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, γιατί πιστεύει ότι ο ρόλος του σχολείου είναι να ανοίγει δρόμους στα παιδιά  για να πλουτίσουν με  διαφορετικούς τρόπους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά αρχίζει με το σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων «Αγία Σοφία  Αρκάσας,  στον οποίο συμμετείχε ενεργά,  στην αρχή ως μέλος και στη συνέχεια ως πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Από το 2003 έως το 2010, ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Ενιαίου Δήμου Καρπάθου προσέφερε τις υπηρεσίες της  ως :

Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας

Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού

Μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καρπάθου

Τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας της ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου.

Σήμερα συνεχίζει την εκπαιδευτική της δράση στο Γυμνάσιο Απερίου .

Αγαπημένη της φράση :   “Να ζεις με τέτοιον τρόπο , ώστε,  όταν τα παιδιά σου σκέφτονται για δικαιοσύνη , φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα” .

19.1.2023
Καρπαθιακά Νέα