Η ανάρτηση της Ευδοξίας Λυτού έχει πολλούς αποδέκτες: "Να κλείνεις τους κύκλους της ζωής σου την σωστή στιγμή!"

Η ανάρτηση της Ευδοξίας Λυτού έχει πολλούς αποδέκτες: "Να κλείνεις τους κύκλους της ζωής σου την σωστή στιγμή!"

Είτε έχεις την αξιοπρέπεια είτε δεν την έχεις…ή μπορείς να δεχτείς κάποια πράγματα στην ζωή σου χωρίς να ξευτελίσεις τον εαυτό σου και να απαιτήσεις με δόλιους τρόπους αυτό που έχει τελειώσει οριστικά, ή απλά γυρίζεις την πλάτη και φεύγεις αξιοπρεπώς. Το θέμα είναι να φύγεις με αξιοπρέπεια και να μην αναγκαστείς να πεις, λόγια βαριά. Γιατί μετά χάνεις και τη ουσία.

Να κλείνεις τους κύκλους της ζωής σου την σωστή στιγμή!!!

Όμως, από την άλλη θέλεις να εκφραστείς γιατί θεωρείς ότι ο άλλος πιστεύει ότι σου «γέλασε» με κάποιο τρόπο ότι είναι εξυπνότερος, από σένα. Δεν πάει όμως, έτσι, για να πεις ότι έχεις αξιοπρέπεια. Δεν εξαφανίζεσαι με δόλιο τρόπο, απλά μένεις απαθής και δεν δίνεις σημασία σε όσα λέγονται. Κλείνεις τα μάτια και το στόμα γιατί αυτά που είχες να πεις, τα είπες και δεν θέλεις να μιλήσεις περισσότερο. Αλλάζεις παραστάσεις και προχωράς παρακάτω… και αφήνεις πίσω σου όσους σε πλήγωσαν. Δεν θυμάσαι καταστάσεις άσχημες παρά μόνο καλές και γελάς…γελάς με τη ψυχή σου και σκέφτεσαι ότι εκείνο το κεφάλαιο της ζωής σου έχει κλείσει.

Κάπου στο βάθος μπορεί να νιώθεις και μια ικανοποίηση γιατί έχεις φύγει από εκεί, γιατί όσο και να παλέψεις για κάτι που είναι τελειωμένο, το μόνο που κάνεις είναι να χαλάς την ζαχαρένια σου και να εκφράζεις κακίες και περιττές κουβέντες. Για αυτό, μην «πολεμάς» για κάτι που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου και μην ρίχνεις τις ευθύνες πουθενά. Έτσι είναι όταν ολοκληρωθεί ένας κύκλος απλά κλείνει και προχωράς παρακάτω.

Ο μόνος κύκλος που δεν κλείνει ποτέ είναι αυτός της αγάπης, της εκτίμησης και της αλληλεγγύης. Αυτός ο κύκλος, είναι αυτός που κουβαλάς μέσα σου, μια ζωή και είναι αυτό που δείχνει πόση ανθρωπιά έχεις μέσα σου. Αυτός είναι ο κύκλος που δεν κλείνει ποτέ, κανένας άλλος, όλοι οι άλλοι είναι απλά για να μας δείχνουν ποιοι είναι οι εκλεκτοί άνθρωποι, αυτοί που έχουν μπέσα και ειλικρίνεια και δεν κρύβονταν πίσω από το δαχτυλάκι τους. Για όλα τα άλλα, δεν αξίζει να στεναχωριέσαι γιατί ο κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος.

Έτσι και για μένα κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος, ο οποίος άνοιξε πριν από 20 χρόνια, με συνεργασία, εμπιστοσύνη, ομόνοια, συναισθήματα ευθύνης, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας. Ευχαριστώ τον κ. Μιχάλη Ιωαννίδη Michalis G. Ioannidis που πήρε το μολύβι και μου άνοιξε αυτόν τον κύκλο!

Κλείνει όμως σήμερα από δική μου και μόνο επιλογή. Αγωνίστηκα για να κρατήσω αυτόν τον κύκλο ανοικτό! Δεν τα κατάφερα όμως. Κρατάω μόνο τις όμορφες στιγμές, όλα όσα έμαθα, κλείνω τον κύκλο και προχωρώ!

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του κύκλου έχει τίτλο Σοφία Πολυχρονίου Sofia Polixroniou! Ένα πρόσωπο, μια συνάδελφος που όχι μόνο ξέρει πώς να καθοδηγεί αλλά και να εμπνέει τους άλλους. Ομαδικός παίχτης ….θα έλεγα!!!! Δίπλα της έμαθα τι σημαίνει εργατικότητα, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα, οργάνωση, προνοητικότητα και αποτελεσματικότητα. Έχω μάθει τόσα πολλά πράγματα υπό την επίβλεψή σου Σοφία!!! Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου και σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση!!!