Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Κασιακής και Δωδεκανησιακής παροικίας για τον προγραμματισμό της 200ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΣΟΥ

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Κασιακής και Δωδεκανησιακής παροικίας για τον προγραμματισμό της 200ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΣΟΥ

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, συγκλήθηκε στα φιλόξενα γραφεία του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου, ευρεία σύσκεψη παραγόντων της Κασιακής και της Δωδεκανησιακής παροικίας της Αττικής με θέμα τον προγραμματισμό των Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την 200η Επέτειο του Κασιακού Ολοκαυτώματος.

Το Προεδρείο της Σύσκεψης αποτέλεσαν οι: Μιχάλης Ερωτόκριτος (Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου), Γιάννης Φραγκούλης (Πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς) και Μίνος Κομνηνός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων).

Παραβρέθηκαν οι:

Μαίρη Τσακνάκη – Σορώτου (τέως Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου), Γιάννης Φραγκούλης (Πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς), Γιάννης Καραϊτιανός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων), Μίνος Κομνηνός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων), Γιώργος Τσαμπανάκης (Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου), Τώνια Μοροπούλου (πρ. Αντιπρύτανις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, γεννημένη στη Ρόδο), Μανόλης Περσελής (Ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Μπαραλής (καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ισαβέλλα Τσαβαρή (καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Συμαϊκής καταγωγής), Μανόλης Μαυρολέων (Φαρμακοποιός – συγγραφέας), Ηλίας Μαλανδρής (Σκηνοθέτης), Βάσω Χριστοφιλάκη-Κουράνου (Οικονομολόγος), Σοφία Μόσχου-Μαστοράκου (Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας), Μαρία Φάνη (Εκδότης), Μιχάλης Παναγιωτίδης, (Σκηνοθέτης), Κατερίνα Χειμωνέτου (Φιλόλογος), Χάρης Βάλλας και άλλα μέλη της κασιακής παροικίας της Αττικής. Χαιρετισμό στη σύσκεψη απέστειλε διά του Μανώλη Μαυρολέων ο γιατρός Γιάννης Αράπης που βρίσκεται στις Η.Π.Α.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι προβλέπεται η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας στην Κάσο, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία οι οποίες θα συντονίζονται από ένα Κεντρικό όργανο που θα εδρεύει στην Κάσο.

Πολλοί ήταν οι παρευρεθέντες που πήραν το λόγο με τάξη και κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα αποτελέσουν τη μαγιά για την κατάρτιση του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεων.

Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την τελική κατάρτιση του προγράμματος.

6.3.2023

Καρπαθιακά Νέα