Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου συναντήθηκαν τον υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά

Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου συναντήθηκαν τον υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά

 

Ο υφυπ. Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς συνοδευόμενος από το επιτελείο του προσγειώθηκε στην Κάρπαθο με την βραδινή προγραμματισμένη πτήση και στις 9 μ.μ. έφτασε στο κτήριο του Επαρχείου. Εκεί ήταν ήδη ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας και οικοδέσποινα η Έπαρχος κ. Νικολαϊδου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση, με κύριο θέμα τους δασικούς χάρτες, ο κ. Αμυράς, παρουσία όλων, είχε συζήτηση με την εκπρόσωπο του Σωματείου Φίλων Ζώων Καρπάθου κ. Σουζάνα Ζότο.

Σε ανάρτηση τους οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου αναφέρουν για τη συνάντηση:

Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κ. Αμυρά τις προσπάθειες και το έργο μας ωστόσο από τον υπουργό δεν αποκρύψαμε την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα αδέσποτα της Καρπάθου.

Ο κ. Αμυράς είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα και τους αγώνες που δίνει στη Βουλή για τα ζώα, άλλωστε ένα από τα θέματα της επίσκεψης στην Κάρπαθο είναι και η προστασία του σπάνιου Βάτραχου της Καρπάθου.

Έτσι λοιπόν μας άκουσε με ειλικρινές ενδιαφέρον, έγινε αναφορά στο νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και η κουβέντα μας στάθηκε στην ανάγκη καταφυγίου που πρέπει να γίνει στην Κάρπαθο.

Ο υπουργός ρώτησε την Σουζάνα τι θα μπορούσα να κάνω για σας και εκείνη απάντησε «υπουργέ θέλουμε να σας έχουμε στο πλάι μας».

Φύγαμε από τη συνάντηση με αέρα αισιοδοξίας, πιστεύουμε ότι και με τη βοήθεια του υφυπουργού Περιβάλλοντος θα μπορέσουν κάποια πράγματα να δρομολογηθούν στο νησί“.