Φίλοι Ζώων Καρπάθου: "Τι μένει να κάνουμε;"

Φίλοι Ζώων Καρπάθου: "Τι μένει να κάνουμε;"

Ενημέρωση/Ανακοίνωση

Δύο μήνες αφότου ιδρυθήκαμε και αφού διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά την απελπιστική κατάσταση με τα αδέσποτα ζωάκια στο νησί μας και αφότου φροντίσαμε για δεκάδες περιπτώσεις, ζητήσαμε με έγγραφο μας προς τον δήμαρχο Καρπάθου Κο Νισύριο να ορίσει πενταμελή επιτροπή για να τρέξει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό το έγγραφο του το στείλαμε στις 31/08.
Δεν λάβαμε καμία μα καμία απάντηση και έτσι ξαναστείλαμε τον Σεπτέμβριο νέο έγγραφο ζητώντας του πάλι να τρέξει πρόγραμμα διαχείρισης το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν περιλαμβάνει στειρώσεις, εμβολιασμούς, περίθαλψη, υιοθεσίες κτλ για τα οποία είναι υποχρεωμένος ο δήμος να μεριμνά, πάλι καμία απάντηση!
Κλείσαμε ραντεβού τον Οκτώβριο για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο, όπου ξανά, για τρίτη φορά, του θέσαμε το αίτημα και μας είπε προφορικά ότι έχει περισσέψει ένα ποσό από την τελευταία φορά που έτρεξε τέτοιο πρόγραμμα (2019) και ότι θα το διαθέσει μέχρι το τέλος του έτους. Πάλι δεν έκαναν τίποτα.
Καθώς προσπαθούμε ανεπιτυχώς από τις 31 Αυγούστου να τους κάνουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λυπηθούν τα έρημα αδέσποτα, απευθύνθηκαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους κάναμε αναφορά η οποία τους έχει αποσταλεί από τις 26/11. Ούτε αυτό έχει φέρει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Είναι μια λαμπρή ευκαιρία να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα που βασανίζει τα ίδια και που έχει επιπτώσεις μέχρι και στον τουρισμό τώρα που υπάρχει νόμιμη και ενεργή φιλοζωικη Ένωση στο νησί, θα μπορούσαμε να τους παρέχουμε τεράστια βοήθεια.
Αλλά έχουμε πέσει σε τοίχο. Το δημοσιεύουμε εδώ για να γνωρίζετε τις προσπάθειες μας όλους αυτούς τους μήνες παράλληλα με τις εκατό και πλέον περιπτώσεις αδέσποτων για τα οποία φροντίσαμε και φροντίζουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να φτάσουμε στον εισαγγελέα;

Θα επιμείνουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα. Τα ζώα έχουν φωνή και θα πρέπει επιτέλους να τα ακούσουμε!

Φίλοι Ζώων Καρπάθου