Κάρπαθος. Η φιλοξενία της ομάδας του ΕΚΑΒ - Τα κίνητρα του Δήμου στους γιατρούς. Δυο περιπτώσεις που σηκώνουν κουβέντα

Κάρπαθος. Η φιλοξενία της ομάδας του ΕΚΑΒ - Τα κίνητρα του Δήμου στους γιατρούς. Δυο περιπτώσεις που σηκώνουν κουβέντα

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη 2022, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, πρέπει να βρίσκεται στην Κάρπαθο πλήρωμα ασθενοφόρου για το οποίο βασική προϋπόθεση ήταν η φιλοξενία του. Ωστόσο κανείς από όλους εκείνους που συνήθως ακούγονται δεν βρέθηκε να προσφέρει ένα δίκλινο δωμάτιο σε αυτούς τους ανθρώπους!

Ευτυχώς, υπήρξε  Καρπάθιος, ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει το όνομα του και πλήρωσε για τη φιλοξενία του πληρώματος του ΕΚΑΒ. Κι είναι απορία, πως σε ένα νησί, που σχεδόν καθημερινά μιλάμε για τις ανάγκες σε ιατρική υποστήριξη, από την άλλη να μην κάνουμε τίποτε ώστε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω; Έτσι από τον ουρανό ή έναν καλό υπουργό, που να μας αγαπά, περιμένουμε; για παράδειγμα, να πέσει ένας αξονικός τομογράφος από τα σύννεφα;

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα κίνητρα από τον Δήμο προς του γιατρούς. Οι μέρες περνούν και καμιά πληροφορία δεν υπάρχει για το θέμα!

Την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022,  σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής Δήμου Καρπάθου εγκρίθηκε η εξειδίκευση της πίστωσης των κινήτρων των ιατρών. Αυτή ήταν η απαραίτητη απόφαση, που έπεται υποχρεωτικά της έγκρισης του προϋπολογισμού, για να μπορούν πλέον οι γιατροί να πιστωθούν τα κίνητρα. Ψηφίστηκε από όλους πλην του κ. Μιχαήλ Μανωλάκη.

Από τον Απρίλιο φτάσαμε σχεδόν στο τέλος Ιουλίου, δηλαδή πέρασαν 4 μήνες και στο σύνολο 2 χρόνια. Τι θα ακούσουμε σήμερα για το θέμα; Που σκάλωσε η ιστορία των φανταστικών κινήτρων; Κι όταν ακούμε γιατρούς να φεύγουν, τότε θα πούμε ότι δεν αγαπούν την Κάρπαθο; Και τελικά όταν κι αν δοθούν θα διαβάσουμε διθυράμβους από τον Δήμο;

Καρπαθιακά Νέα