Το φλουρί στον Βασιλαράκη, η επόμενη μέρα στον Δήμο Καρπάθου και οι ανεξαρτητοποιήσεις που έρχονται!

Το φλουρί στον Βασιλαράκη, η επόμενη μέρα στον Δήμο Καρπάθου και οι ανεξαρτητοποιήσεις που έρχονται!

 

Ανάμεσα στις ειδήσεις των γιορτινών ημερών και η χθεσινή κοπή της Βασιλόπιτας του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πηγαδίων, με το φλουρί να πηγαίνει στον Αντιδήμαρχο Μανώλη Βασιλαράκη, ο οποίος πήρε και την ευχή του Δεσπότη! Ορισμένοι βέβαια του χρεώνουν την «έλλειψη λαϊκής εντολής», για τη θέση που κατέλαβε, ωστόσο φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις με την επιλογή της «συνένεσης» αλλά και τις πρόσφατες προσπάθειες του στο καθάρισμα του παραλιακού δρόμου. Να που τώρα έρχεται και το “Θεικό δώρο”!

Το κέντρο του ενδιαφέροντος μονοπωλεί για ακόμη μια βδομάδα ο Δήμος Καρπάθου όπου εξακολουθεί το βασανιστικά άλυτο πρόβλημα της μη στελεχωμένης Οικονομικής Επιτροπής. Που θα πάει αυτό το βιολί; κούρασε πια!

Οι 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ θα επιμείνουν τη σκληρή στάση τους; άραγε τι περιμένουν να κερδίσουν; κι από την άλλη ο Δήμαρχος τους παίρνει τόσο σοβαρά που εξακολουθεί να απουσιάζει στις ΗΠΑ!

Πληροφορίες, που ωστόσο ελέγχονται, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής με την παράταξη του Δημάρχου να περιμένει τον κ. Νισύριο και να τον αντιμετωπίσουν δια ζώσης την ερχόμενη Κυριακή!

Το γυαλί έσπασε και οι λύσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσουν τα πράγματα στα Δικαστήρια. Όμως ούτε κι αυτή η προοπτική απασχολεί τους Καρπάθιους, που ψήφισαν με γνώμονα μια καλύτερη Κάρπαθο.

Ακούγονται έντονα οι φήμες ανεξαρτητοποιήσεων από Δημοτικούς Συμβούλους των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά που ψιθυρίζονται στα καφενεία, τότε η ισχυρότερη παράταξη μέσα στον Δήμο Καρπάθου θα είναι οι….ανεξάρτητοι.

Πάντως οι μόνες κουβέντες που αυτή την ώρα είναι εντελώς άκυρες, είναι οι προεκλογικές. Η καρπαθιακή κοινωνία πολύ δύσκολα θα πειστεί από τις προθέσεις των παλαιών και νεόκοπων πολιτικών διότι όπως λέει και η λαϊκή σοφία «Όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι».

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα