Το ποδαρικό της πρωτοχρονιάς - Μια φώκια στου Μιχαλιού τον κήπο! VIDEO

Το ποδαρικό της πρωτοχρονιάς - Μια φώκια στου Μιχαλιού τον κήπο! VIDEO

 

Στην πρωινή πρωτοχρονιάτικη της βόλτα η Μαρία Λοϊζου με την κόρη της Άννα Ιωαννίδη συνάντησαν τον επισκέπτη που έκανε το ποδαρικό στην Κάρπαθο! Μάλιστα όπως μας λέει η Άννα πρώτος την είδε ο σκύλος τους και εκείνος τους την έδειξε.

Η φώκια είχε βγει στην γνωστή παραλία “του Μιχαλιού ο κήπος”.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτή η παραλία  είναι γνωστή και ως η σπηλιά της φώκιας!

Το πανέμορφο ζώο είναι σύμβολο καλοτυχίας και ελπίδας για το 2021! Ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά η περιοχή της Β. Καρπάθου είναι το σπίτι της.

φωτογραφία Άννα Ιωαννίδη

Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, είναι το υπ’ αριθμόν ένα θαλάσσιο θηλαστικό υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη, ενώ τοποθετείται στα δέκα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο. H μεσογειακή φώκια είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος είδη που υπάρχουν στον κόσμο. Φτάνει σε μήκος τα 3 μέτρα και ζυγίζει μέχρι και 300 κιλά. Το σχήμα του σώματός της είναι ατρακτοειδές έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση του ζώου μέσα στο νερό. Τα άκρα του έχουν σχήμα πτερυγίων. Δεν έχει εξωτερικά αυτιά, αλλά μικρές ακουστικές οπές. Διαθέτει μακριά μουστάκια που χρησιμεύουν ως αισθητήρια όργανα. Το δέρμα της καλύπτεται από κοντό τρίχωμα μήκους περίπου μισού εκατοστού με πιο συνηθισμένα χρώματα το μαύρο, το σκούρο καφέ ή το γκρίζο στην πλάτη ενώ στην κοιλιά το ανοιχτό γκρίζο.

Δείτε το video που ανέβασε η Άννα Ιωαννίδη:

https://www.facebook.com/1137138452/videos/pcb.10218963274689646/10218963264289386/