Φόλες στην Κάρπαθο. Ένα νεκρό κουτάβι - Τρία σώθηκαν από του Χάρου τα δόντια

Φόλες στην Κάρπαθο. Ένα νεκρό κουτάβι - Τρία σώθηκαν από του Χάρου τα δόντια

Σε κουτάβια και σκυλιά που φροντίζουν σε ιδιόκτητο χώρο οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ έριξαν άγνωστοι δηλητηριασμένη τροφή (φόλα). Ένα σκυλί πέθανε ενώ τρία κουτάβια σώθηκαν χάρη στην έγκυρη επέμβαση των εθελοντών. Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου αναφέρουν στην ανάρτηση τους: 

Δύο κουτάβια και ένα ενήλικο σκυλί δηλητηριασμένα από φόλα και ένα κουτάβι νεκρό !!

Χθές ζήσαμε τον χειρότερο εφιάλτη, το πρωί πού πήγαμε να ταΐσουμε κάποια από τα ζώα πού φροντίζουμε, αντικρίσαμε ένα φρικιαστικό θέαμα, ένα κουτάβι μόλις τριών μηνών νεκρό γεμάτο αφρούς και εμετούς στον στόμα του. Τα άλλα δύο να χτυπιούνται από τούς σπασμούς, να βγάζουν αφρούς και να χαροπαλεύουν.

Οι κτηνίατροι δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα ιατρεία τους, όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και με τις οδηγίες τους τρέξαμε στο φαρμακείο και μέσα στο αυτοκίνητο, στην μέση τού δρόμου, χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο κάναμε τίς απαραίτητες ενέσεις στα κουτάβια!

Αμέσως μετά πήγαν στο κτηνιατρείο όπου και νοσηλεύτηκαν με ορούς και ιατρική βοήθεια.

Μόλις αφήσαμε τα κουτάβια στο κτηνιατρείο πήγαμε πίσω στο σημείο για να ψάξουμε για τις φόλες. Εκεί βρήκαμε τον Απόλλων να μυρίζει και να τρώει κάτι και σε λίγα λεπτά ξεκίνησε κι εκείνος τα ίδια συμπτώματα της δηλητηρίασης! Βρήκαμε τις φόλες, ήταν κρέατα πιθανών εντόσθια κάποιου ζώου με δηλητήριο!

Τα δύο κουτάβια και ο Απόλλων πάνε καλά φιλοξενούνται και παρακολουθούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των κτηνιάτρων. Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, εάν χθες είχαμε πάει λίγα λεπτά αργότερα θα βρίσκαμε τρία κουτάβια και ένα ενήλικο σκύλο ,νεκρά!

Τρία κουτάβια πού δυόμισι μήνες νωρίτερα τα είχαμε βρει πετάμενα στα σκουπίδια με σοβαρή δυσεντερία και διάρροια και τα ταΐζαμε με Μπιμπερό κάθε τρείς ώρες, διαμορφώσαμε ολόκληρο χώρο για να είναι ζεστά και ασφαλή! Όμως η περίφραξη δεν εμπόδισε τον αδίστακτο ψυχασθενή εγκληματία να μπεις σε ιδιωτικό χώρο, πού έχει κάμερες και να ρίξει φόλες και μέσα στην περίφραξη πού ήταν τα κουτάβια αλλά και έξω πού ήταν τα μεγαλύτερα σκυλιά! Βέβαια αυτόν τον εγκληματία όχι μόνο η περίφραξη, ο ιδιωτικός χώρος και οι κάμερες δεν τον εμπόδισαν αλλά ούτε καν ότι πρόκειται για κουτάβια, για μωρά ούτε καν τριών μηνών! Τι μπορεί να σού έχει κάνει ένα κουτάβι τριών μηνών πού να θέλεις να το σκοτώσεις; Ποιος θα μπορούσε να θέλει να σκοτώσει τον Απόλλων ή τον Νέλσον, σκυλιά πού δεν πειράζουν ούτε κουνούπι!

Μέχρι πού φτάνει αυτό το αρρωστημένο μυαλό και πόσο πραγματικά επικίνδυνος είναι ένας άνθρωπος που διαπράττει τέτοια εγκλήματα;

Έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία και μήνυση στην Αστυνομία όπου και παραδώσαμε τίς ιατρικές διαγνώσεις και τα δηλητηριασμένα κρέατα πού θα πάνε για ανάλυση στο εθνικό χημείο.

Ελέγχονται οι κάμερες για τυχόν καταγραφή τού κτήνους και σε λίγο θα αρχίσουν οι ανακρίσεις τής αστυνομίας!

Ο φονιάς θα βρεθεί! Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα κι αυτός έκανε πολλά λάθη! Με την καρδιά κομμάτια αποχαιρετάμε το ένα από τα κουτάβια μας πού ούτε όνομα δεν προλάβαμε να τού δώσουμε όμως προλάβαμε να το αγαπήσουμε πολύ!

Θα κάνουμε ξεχωριστή αφιέρωμα-ανάρτηση για το μωρό μας και την σύντομη ζωή του.

Τώρα λοιπόν χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε φιλοξενία κι ακόμα καλύτερα υιοθεσία, γιατί τα ζωά, ακόμη και τα κουτάβια, κινδυνεύουν κάθε μέρα! Δεν έχουμε καταφύγιο, δεν διαθέτουμε άλλους χώρους.

Οι ψυχικές μας δυνάμεις εξαντλούνται! Βοηθήστε μας ΤΏΡΑ γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά….

10.1.2023
Καρπαθιακά Νέα