Γιάννης Χατζηβασίλης: Ντροπή! Αυτή παραμένει η κατάσταση του "Μουσείου" της Ολύμπου Καρπάθου (VIDEO)

 

Το φιλμ που βλέπετε αγαπητοί συνάνθρωποι έγινε 8 Μαΐου του 2019, ήταν και τότε προεκλογική περίοδος .

Ο φίλος μου, αρχαιοφυλακας Μηνάς Λέντης, μου άνοιξε την αποθήκη με τα αρχαιολογικά ευρήματα των αρχαίων μας προγόνων αλλά και των βυζαντινών εικόνων και από το σχολείο της δεκαετίας του 60 τα κεντήματα , από τα χέρια των κοριτσιών τότε, τώρα γιαγιαδων, να είναι το ένα πάνω στο άλλο .. Συγκινήθηκα….

Πίστευα ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που περάσαν,. θα γινότανε κάτι … Δυστυχώς δεν έγινε!

Νομίζω ότι ο ελεύθερος άνθρωπος πρέπει να είναι ανήσυχος και να πιέζει .

Είναι ντροπή για όλους μας. Τέτοιο δούλεμα που έχουμε φάει ως Όλυμπος από τις τελευταίες δημοτικές αρχές δεν ξανά γίνε …

Ο πολιτισμός και παράδοση της Ολύμπου είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ασχοληθεί , ο καθ ένας που μας ζηταει την ψήφο μας.

Είναι ντροπή… Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα αισθανόμουνα αν ήμουν στη θέση αυτων των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική … βλέποντας αυτό το χάλι.. Το λέω εγώ που είμαι ο διευθυντής του Μουσείου Βασίλη Χατζηβασίλη … Αυτό λέει πολλά..

Πονάω για αυτο φωνάζω , να γίνει το ιστορικό Μουσείο της Ολύμπου στην κεντρική πλατεία..

Δεν θα μείνουμε έτσι ως πρόεδρος του συλλόγου Η Γυναίκα της Ολύμπου θα αγωνιστώ με όλους τους ανθρώπους μας από όλη την Ελλάδα για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.

Ντρέπομαι για όλες αυτές τις ψυχές των προγόνων μας ,που σπάσαν τα κόκαλά τους, και να υπερηφανευόμαστε για το χωριό μας , τους μύλους μας, για το ότι κάνανε τη πέτρα ψωμί, να μας φέρουν μέχρι εδώ και να έρχονται επισκέπτες να θαυμάσουν αυτήν τη μεγαλοπρέπεια που είχαν αυτοί οι άνθρωποι.

Αυτά που βλέπουμε γύρω στα χωράφια, στα μητάτα, οπουδήποτε στη Σαρία είναι τα χνάρια τους . Για να βλέπουμε τι έκανα αυτοί οι άνθρωποι, πόσο δύναμη είχαν …

Και τώρα κοιτάμε ένα μουσείο γιαπί για 13 χρόνια και όλα τα εκθέματα , σε μία αποθήκη… Κρίμα… Λίγο σεβασμό άρχοντες του τόπου ..

Ερχεται και συνέχεια θα δείτε και άλλα πράγματα … Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά και οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι ανήσυχοι δεν επαναπαύονται άστο και μετά ΤΩΡΑ!!

28.6.2023

Καρπαθιακά Νέα