Γιώργος Υψηλάντης προς Δρ Π. Ντεϊμεντέ: Προτιμήσαμε να φτιάξουμε το «δικό σας σπίτι», παρά το δικό μας!

Γιώργος Υψηλάντης προς Δρ Π. Ντεϊμεντέ: Προτιμήσαμε να φτιάξουμε το «δικό σας σπίτι», παρά το δικό μας!

Προτιμήσαμε να φτιάξουμε το «δικό σας σπίτι», παρά το δικό μας!  

Γιώργος Υψηλάντης 

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου 

 

Με αφορμή την «απάντηση» του κ. Π. Ντειμεντέ, στην παρέμβασή μου, δυο-τρία σχόλια μόνο. 

Η αλήθεια είναι ότι προτιμήσαμε να φτιάξουμε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Νοσοκομείο Καρπάθου στο οποίο εργάζεται ο κ. Π. Ντειμεντές τα τελευταία δυο χρόνια που βρίσκεται στην Κάρπαθο και για όσα ακόμα θα βρίσκεται στο νησί μας και μακάρι να είναι πολλά. Ήταν η πρώτη απόφαση χρηματοδότησης έργου με υπογραφή Χατζημάρκου σε όλο το Νότιο Αιγαίο, μόλις ανέλαβε το 2014. Το δικό μας σπίτι, το Επαρχείο, μπορεί να περιμένει ακόμα λίγο. Σύντομα όμως θα γίνει κι αυτό.  

Δεν κάθομαι σε κανέναν θώκο για να χρειαστεί να κατέβω απ’ αυτόν. Είμαι απλά Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (και υποψήφιος ξανά), όπως φιλοδοξεί να γίνει και ο ίδιος κατερχόμενος στις εκλογές. Του εύχομαι καλή δύναμη. 

Η σχέση μου με την Κάρπαθο μάλλον δεν είναι γνωστή στον κ. Ντειμεντέ, μιας και ο ίδιος δεν είναι Καρπάθιος. Θα μπορούσε βέβαια να ρωτήσει και να μάθει. Όπως έχω ξαναπεί, είμαι περήφανα Καρπάθιος και τον τόπο μας τον έχω ζήσει δεκαετίες τώρα, όσες και η ηλικία μου. Από τότε που ως παιδάκι κατέβαινα το Τρίος με το μουλάρι για να φτάσω στο χωριό μου το Μεσοχώρι, στη συνέχεια επί δεκαετίες διασχίζοντας κακοτράχαλους χωματόδρομους, μέχρι το σήμερα που φτάνω με την άνεση του αυτοκινήτου σχεδόν στην πόρτα του σπιτιού μου. Σε δυο-τρεις μέρες πάλι εκεί θα βρίσκομαι. Και χαίρομαι πολύ κάθε φορά γι’ αυτό. 

Προφανώς και οι συμπατριώτες μας θ’ αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Δεν κατανοώ ποιος δεν το θέλει ή πως μπορεί να το εμποδίσει κάποιος.  

 26.8.2023

Καρπαθιακά Νέα