Βιβλίο με τη ζωή του έγραψε ο 90χρονος Καρπάθιος ομογενής Ιωάννης Ηλία – Σακελλάκης!

Βιβλίο με τη ζωή του έγραψε ο 90χρονος Καρπάθιος ομογενής Ιωάννης Ηλία – Σακελλάκης!

“Ελάτε να ζήσετε τις περιπέτειες του Γιάννη Σακελλάκη που μεγαλώνει στο απόκρημνο, ορεινό νησί της Καρπάθου, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”! Έτσι ξεκινά το οπισθόφυλλο του βιβλίου που έγραψε ο Καρπάθιος ομογένης από Μενετές και Πηγάδια, Γιάννη Σακελλάκης ο οποίο σήμερα ζει στην Πάρμα του Οχάϊο με τη σύζυγο του και τα παιδιά του.

Το βιβλίο του έχει τίτλο “John’s Little Stories”, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2023, είναι 175 σελίδες και κυκλοφορεί από την amazon στο διαδύκτιο.

Ο συγγραφέας γράφει για το βιβλίο του:

“Θα σας απασχολήσει και θα σας κρατήσει σε αγωνία καθώς περιγράφει την πλοήγηση στην παιδική ηλικία του πολέμου, τα παραδοσιακά ελληνικά και καρπάθικα έθιμα, την επιβίωση σε δύσκολους καιρούς και τον τελικό του ερχομό στην Αμερική.

Ενώ ο John σίγουρα μεγάλωσε με περιορισμένους πόρους, διατηρούσε πάντα άφθονη αισιοδοξία για το μέλλον. Και η πίστη του στον εαυτό του και στην καλοσύνη του ανθρώπου λάμπει μέσα από τις επιτυχίες που γνώρισε στη ζωή του παρά τις δύσκολες συνθήκες της νιότης του. Είθε να τις απολαύσουν όλοι όσοι διαβάζουν τις «Μικρές ιστορίες» του και να περάσουν τα μαθήματα στις επόμενες γενιές”.

Εκτενές αφιέρωμα στον 90χρονο Καρπάθιο ομογενή Ιωάννη Ηλία – Σακελλάκη (John Elias Sakellakis) έκανε η ιστοσελίδα Cleveland.com, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του.

10.3.2023

Καρπαθιακά Νέα