Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου υποδέχτηκε την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου υποδέχτηκε την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, υποδέχθηκε εχθές 20 Μαΐου 2024, στον Διεθνή Αερολιμένα Καρπάθου, η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου.

Στην σύντομη επίσκεψή της Υπουργού στην Κάρπαθο την συνόδευαν ο κος Ιωάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κος Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου καθώς και ο κος Αλέξανδρος Βαρβέρης, Διοικήτης ΕΦΚΑ.

Περπάτησαν την εμπορική ζώνη των Πηγαδίων όπου δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς δημότες να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προβάλλοντας της κυρίως την δυσκολία εφαρμογής της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.

Συνεχίζοντας η Έπαρχος, σε προσωπικό επίπεδο με την Υπουργό Εργασίας, συζήτησε προβλήματα που άπτονται του εργασιακού τομέα όπως: μη σταθερό ωράριο εργασίας των υπαλλήλων λόγω εξάρτησης από αστάθμητους παράγοντες, υψηλό εργατικό κόστος και η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Σημαντικότατη ήταν η επίσκεψη στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου. Η Υπουργός Εργασίας και ο Διοικητής ΕΦΚΑ, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της Υπηρεσίας και δεσμεύθηκαν για την άμεση λύση τους.

Τέλος η Έπαρχος παραχώρησε γεύμα με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, όπου σε ένα κλίμα φιλικό, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ανάπτυξη των νησιών μας.

Δελτίο τύπου

21.5.2024