«Κέντρο φιλοξενίας ορφανών παιδιών του πολέμου να γίνει το κτήριο του ΚΥ Καρπάθου»

«Κέντρο φιλοξενίας  ορφανών παιδιών του πολέμου να γίνει το κτήριο του ΚΥ Καρπάθου»

Μια νέα πρόταση φθάνει στα Καρπαθιακά Νέα, από γνωστό Καρπάθιο που επιθυμεί σε αυτή τη φάση να μείνει ανώνυμος.

Η ιδέα ανατρέπει τις γνωστές απόψεις που έχουμε ακούσει! Ούτε Γηροκομείο, ούτε Πολιτιστικό Κέντρο ή Μουσείο, ούτε στην Αστυνομία ή τον Στρατό. Το κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας, με δεδομένο ότι ανήκει στον Δήμο Καρπάθου, όπως ανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου ο Δήμαρχος κ. Νισύριος, να γίνει ένα πρότυπο κέντρο για τη φροντίδα και τη φιλοξενία ορφανών παιδιών από πολέμους που γίνονται σε όλο τον πλανήτη.

«Οι ιστορίες αυτών των παιδιών είναι φρικτές, είναι απάνθρωπες» ανέφερε ο ευαισθητοποιημένος Καρπάθιος και ζητά από τον Δήμο να σκεφτεί «οφείλει να σκεφτεί» και αυτή την πρόταση ώστε η Κάρπαθος, που έχει ζήσει άγριους πολέμους και βάναυσους κατακτητές να δείξει έμπρακτα ενσυναίσθηση σε παιδιά που είναι η ελπίδα και το μέλλον  του πλανήτη.

«Καλή η ιδέα του κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά ίσως πρέπει να δούμε την Κάρπαθο με μάτια ανοιχτά και μακριά από εσωστρέφειες. Και σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να γίνουμε ένα νησί πρότυπο και να φιλοξενούμε παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους σε έναν από τους πολέμους που πνίγουν την ανθρωπότητα. Οι Καρπάθιοι δεν είναι βάρβαροι, μπορούν να βοηθήσουν και να κερδίσουν το χειροκρότημα όλου του πλανήτη» τονίζει με ζήλο στα Καρπαθιακά Νέα ο άνθρωπος που είχε την ιδέα της μετατροπής του έρημου κτηρίου σε κέντρο φιλοξενίας ορφανών παιδιών. Εννοείται ότι σχέδιο αυτό θα μπορούσε να βρει αμέριστη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια υπάρχει και μια απορία διάχυτη στην κοινωνία της Καρπάθου, το κτήριο αυτό έχει στατική επάρκεια; Και για ποιο λόγο η δημοτική αρχή κρύβει τις προθέσεις της; Το κτήριο αυτό δεν ανήκει στη σημερινή δημοτική αρχή, ούτε και στην αυριανή. Ανήκει στους όπου γης Καρπάθιους. Εκείνοι λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα απογίνει.

15.11.2022

Καρπαθιακά Νέα