ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ! Άρθρο-παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Μιχαήλ Κ. Διακολιού

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ!  Άρθρο-παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Μιχαήλ Κ. Διακολιού

Ειλικρινά δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία στείρας και ανούσιας αντιπαράθεσης με συνάδελφο για τα όσα ανέφερε σχετικά με τους επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους που αναπλήρωσαν τους παραιτηθέντες συναδέλφους τους. Επειδή είμαι ένας από αυτούς, ήθελα να πω στο νεόκοπο συνάδελφο πως και οι επιλαχόντες ανεξαρτήτως σειράς, είναι εκλεγμένοι από τον Καρπαθιακό λαό στην αντίστοιχη σειρά που τους κατάταξε και οι οποίοι όταν κληθούν, οφείλουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

 Θα πρέπει επίσης να επισημάνω στον κύριο συνάδελφο ότι για το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε και για τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται στο Δήμο, τα οποία υπήρξαν αφορμή για τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος!

Τακτικές «δούρειου ίππου» και απροκάλυπτης υπονόμευσης της ίδιας της παράταξης που τον ανέδειξε αλλά και του ίδιου του επικεφαλής της και δημάρχου Καρπάθου, αποτελούν ωμή παραβίαση της εντολής που του έδωσε γενναιόδωρα ο Καρπαθιακός λαός, και τροχοπέδη στη λειτουργία του Δήμου και ιδιαίτερα στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και της εκτέλεσης έργων!

Αλίμονο αν όποιος εκλεγεί σε οποιοδήποτε βαθμό η θέση μετέχοντας σε μια παράταξη, την επομένη των εκλογών και παρά το γεγονός ότι του δόθηκε και σημαντικό αξίωμα, να «σηκώνει» αντάρτικο και να μπαχαλοποιεί όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να εξυπηρετήσει μύχιες προσωπικές του βλέψεις και σκοπούς!! (αυτό είναι εξόφθαλμα αντιληπτό)!

Μάλλον ο κύριος συνάδελφος σκοπίμως αγνοεί και παραβλέπει ότι ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία πολιτεύτηκε και ο ίδιος δηλαδή ο σημερινός δήμαρχος της Καρπάθου, είναι εκλεγμένος δημοκρατικά από την πλειοψηφία του Καρπαθιακού λαού και κανείς δε μπορεί να τον αμφισβητήσει η να τον «ανατρέψει» χωρίς να συντρέχουν εκείνοι οι λόγοι που προβλέπονται από τους Νόμους!

 Ευτυχώς όμως που υπάρχουν ακόμη σώφρονες και συνετοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και που βάζουν πάνω από κάθε προσωπική φιλοδοξία, μισαλλοδοξία η σκοπιμότητα το γενικό συμφέρον, την πρόοδο και την ευημερία αυτού του ευλογημένου τόπου.

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη και σύνεση και έδωσαν χέρι βοήθειας στη δημοτική αρχή σώζοντας την «παρτίδα» και την πατρίδα και καλύπτοντας όσο αυτό είναι εφικτό τον χαμένο χρόνο που εσείς δημιουργήσατε. Μέσα σε αυτούς ανήκω κι εγώ κι ας είμαι ένας από τους «παρακατιανούς» και υποτιμημένους από εσάς επιλαχόντες που ανταποκρίθηκα στο προσκλητήριο όπως μου επιβάλλει η συνείδηση μου, οι αρχές μου και η αγάπη μου για το νησί μου!

 Είμαι ένας από αυτούς που χρόνια τώρα συμμετέχω στα κοινά του τόπου μου από διάφορες θέσεις και κυρίως αυτήν του προέδρου του χωριού μου των Σπόων με προσφορά και παρουσία που δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, πολύ περισσότερο από εσάς!

Οι «επιλαχόντες» κύριε συνάδελφε έχουν δώσει χρόνια τώρα εξετάσεις και βαθμολογήθηκαν. Έχουν στοιβάξει τόση πείρα και γνώση που θα χρειασθούν πολλά ..τέρμενα να την αποκτήσετε κι εσείς!

Όσο για τις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχα την τιμή να μετέχω στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη και για τις ψήφους που πήρα-όσες ήταν αυτές- δεν χρειάστηκα «δεκανίκια» και «πάτρωνες»! Ήταν «καθαροί» και «αμόλυντοι»! Αγαπητέ κύριε συνάδελφε πάντα αποδεχόμουνα και συμβουλές και νουθεσίες και αυτό κάνω και τώρα μέχρι σήμερα!

Από εσάς τον νεοσσό της πολιτικής όχι δε δέχομαι ούτε νουθεσίες, ούτε συμβουλές αλλά και ούτε υποτιμητική κριτική! Αυτήν σας την επιστρέφω. Δυστυχώς η ευτυχώς ζούμε σε ένα μικρό τόπο που όλοι γνωριζόμαστε ΚΑΛΑ μεταξύ μας !

Ωστόσο, ακόμη και τώρα δεν είναι αργά να «ανακρούσετε πρύμναν» και να διορθώσετε(αν διορθώνονται) τη ζημιά και τα λάθη που κάνατε! Μιμηθείτε τη λεβεντιά, την υπευθυνότητα και το παράδειγμα των συναδέλφων σας των άλλων παρατάξεων, παραμερίστε ότι διχάζει και σταθείτε στο πλευρό του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου!

Ως πρόεδρος δε του δημοτικού συμβουλίου έχετε διπλή υποχρέωση να το πράξετε!

Τέλος σας επιβάλλει να το κάνετε, η βαριά οικογενειακή σας κληρονομιά για τη μεγάλη προσφορά της στα δημοτικά πράγματα και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κάρπαθο.

Αγαπητέ συνάδελφε ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί στο τέλος από τους συμπατριώτες μας αλλά και από την ίδια την ιστορία η οποία ενίοτε είναι αμείλικτη στην κρίση της! Σας το λέω σαν μεγαλύτερος και εμπειρότερος! Τέλος θέλω να θυμάστε ότι πολλές φορές η ζωή τα..φέρνει έτσι που οι πρώτοι έσονται έσχατοι και οι έσχατοι έσονται πρώτοι!

ΥΓ. Μη μπείτε στον κόπο να απαντήσετε γιατί εγώ δεν πρόκειται να συνεχίσω ούτε τον άχαρο διάλογο αλλά ούτε και την στείρα και ανούσια αντιπαράθεση! Τέλος!

Μιχάλης Κ. Διακολιός …Έσχατος Δημοτικός Σύμβουλος