Η Κάρπαθος στα Καμίνια του Πειραιά! Ο φούρνος του Πάνου Μαυρομμάτη

Η Κάρπαθος στα Καμίνια του Πειραιά! Ο φούρνος του Πάνου Μαυρομμάτη

Η γωνιά Κομοτηνής 59 και Κυθήρων στα Καμίνια, εδώ και μισό αιώνα αποπνέει τη ζεστασιά του φρέσκου ψωμιού και τη μυρωδιά των αρτοσκευασμάτων και των γλυκών.

Ο Πάνος Μαυρομμάτης συνεχίζει πλέον το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του, με μεράκι, συνέπεια, χαμόγελο και καλή καρδιά. “Κρατάμε την ποιότητα, όλα τα κάνουμε με μεράκι και αγάπη, είναι ένας συνοικιακός φούρνος που λειτουργεί με μεράκι και συναίσθημα” λέει ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα ενός “ζεστού” αρτοποιείου. Και παραθέτει όσα υπάρχουν εκεί: “Έχουμε ψωμί με δικά μας προζύμια, κουλουράκια χειροποίητα, ενώ εδώ βρίσκονται τα γνωστά παραδοσιακά καρπάθικα κουλούρια (“ψιλοκούλουρα”) που τα κάνουμε μόνο εμείς. Κάτι σαν μονοπώλιο. Υπάρχουν ακόμη γλυκά χειροποίητα, πορτοκαλόπιτες, σοκολατόπιτες. Και όλα σε χαμηλές τιμές για να μπορεί ο κόσμος να αντιπαρέρχεται αυτές τις δύσκολες εποχές. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Αρτο… ανακάλυψη” προσφέρει και χονδρική σε πρατήρια, εταιρείες, catering και μπορεί να υποστηρίξει όποιον το επιθυμεί και να κάνει το καλύτερο για όλους.

Όσο για το μοναδικό “ψιλοκούλουρο“, είναι ένα είδος κουλουριού από την Κάρπαθο που περισσότερο θυμίζει… έργο τέχνης. Πρόκειται για ένα μεγάλο στρογγυλό κουλούρι, που στο εσωτερικό του τοποθετούνται κάθετα και οριζόντια περίπου δώδεκα ζυμαρένιες λωρίδες, έτσι που να διασταυρώνονται σχηματίζοντας μικρά τετραγωνάκια ανάμεσά τους. Πριν ψηθεί πασπαλίζεται με σουσάμι περασμένο από ζάχαρη.

 Πηγή www.notiows.gr