Κάρπαθος. Η 8η ημέρα ελέγχων δεν έδειξε κρούσματα - Ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής

Κάρπαθος. Η 8η ημέρα ελέγχων δεν έδειξε κρούσματα - Ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής

 

Σήμερα Πέμπτη, 11 Φλεβάρη, για την Κάρπαθο ήταν η 8η ημέρα των συνεχιζόμενων εντατικών ελέγχων με στόχο τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Λυριστής, πραγματοποιήθηκαν rapid tests στο στρατόπεδο και στη συνέχεια η ομάδα του ΕΟΔΥ ανέβηκε στο χωριό Πυλές, όπου και έγιναν 33 τεστ. Η ημέρα πήγε εξαιρετικά, αφού όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά!

Ο κ. Λυριστής, με την ευκαιρία της σημερινής ανάσας και μέσω των Καρπαθιακών Νέων, εκφράζει τις ευχαριστίες του καταρχάς στην ομάδα του ΕΟΔΥ, που αυτές τις μέρες στέκει αγόγγυστα στο πλευρό του νησιού και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Αλλά δε ξεχνά να ευχαριστήσει και τις δυο ομάδες που έχει σχηματίσει ο Δήμος Καρπάθου, οι οποίες πραγματοποιούν τα τεστ σε δυο πύλες εισόδου του νησιού (στο λιμάνι και το αεροδρόμιο) και στην πράξη αποδεικνύεται ότι κάνουν σπουδαία δουλειά.

Η τριμελής ομάδα του ΕΟΔΥ θα αναχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή από Κάρπαθο, όμως όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας «οι έλεγχοι στα χωριά, όποια στιγμή κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο, θα γίνουν από τον Δήμο. Δεν θα αφήσουμε τίποτε στη τύχη του».

Για αύριο είναι Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου δωρεάν έλεγχοι από 10.00 μέχρι 15.00 θα γίνουν στα Πηγάδια.