ΚΑΡΠΑΘΟΣ Δημοτικές Εκλογές 2023: «Σεντόνι» ένα μέτρο το ψηφοδέλτιο – Στο κλείσιμο και οι τρεις παρατάξεις

ΚΑΡΠΑΘΟΣ Δημοτικές Εκλογές 2023: «Σεντόνι» ένα μέτρο το ψηφοδέλτιο – Στο κλείσιμο και οι τρεις παρατάξεις

Χωρίς συγχωνεύσεις ή όποιες εντυπωσιακές εκπλήξεις προχωράμε για την 1η Σεπτέμβρη που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών και ουσιαστικά θα ανοίξει και ο δρόμος για να ακούσουμε από τους 3 υποψηφίους Δημάρχους, αλλά και τους ανθρώπους που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια τους, το γιατί επιθυμούν και διεκδικούν να διοικήσουν την Κάρπαθο.

Αν κάτι είναι εντυπωσιακό είναι το μέγεθος του ψηφοδελτίου, το χαρτί λοιπόν θα φτάνει το 1 μέτρο!  Αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό σε αρκετούς που ασχολούνται με τις εκλογές, αφού μέσα στο παραβάν, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ψάχνουν και να ξεδιπλώνουν «ένα μικρό χάρτινο σεντόνι» για να βρουν την κοινότητα και τα ονόματα που θα σταυρώσουν! «Πολλά ψηφοδέλτια θα πάνε ασταύρωτα» μας είπαν θεωρώντας ότι το μέγεθος είναι αποτρεπτικό για να τους ψηφοφόρους.

Από την εκλογική κίνηση τα νέα δεν είναι πολλά αφού τα επιτελεία έχουν γραφειοκρατική δουλειά και βρίσκονται στο τελικό κλείσιμο των συνδυασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη του κ. Μανωλάκη από την 1η Σεπτέμβρη θα περάσει στην επίθεση με εξορμήσεις και ενημερώσεις σε όλα τα χωριά του νησιού, αν χρειαστεί ακόμη και πόρτα πόρτα, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει τις αρχές της για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Κάρπαθο. Μάλιστα ανοίγει και επίσημα η ιστοσελίδα της παράταξης.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης και η παράταξη του, έχουν ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο έτσι στις ημέρες μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουν να επικοινωνούν το πρόγραμμα τους. Από πλευράς του κ. Φελλουζή, που πρώτος εμφανίστηκε ως διεκδικητής για τον Δήμο Καρπάθου, περιμένουμε λεπτομέρειες από τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης του, όπως ήδη το ανακοίνωσε ο ίδιος στην τελευταία επίσημη δράση στις 29 Ιουλίου, στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο του.

Κάτι ακόμη που ενδιαφέρει και προβληματίζει την τοπική κοινωνία είναι οι απόψεις από τους πρώην Δήμαρχους, όπως και από όλους εκείνους που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά και έδωσαν τις δικές τους μάχες για το νησί. Που χάθηκαν όλοι αυτοί; δεν έχουν άποψη για τους τρεις διεκδικητές και τις ομάδες τους; ή δεν επιθυμούν να έχουν συγκρούσεις και να “σπάσουν αυγά”;

Μανώλης Δημελλάς

29.8.2023

Καρπαθιακά Νέα