Κάρπαθος - Ολοκληρώθηκε η τελετή στο μνημείο του Ηλιάκη

Κάρπαθος - Ολοκληρώθηκε η τελετή στο μνημείο του Ηλιάκη

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στην Κάρπαθο, η  επιμνημόσυνη δέηση  και η κατάθεση στεφάνων για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου του 2006. 15 χρόνια έχουν περάσει από τότε, όμως η μνήμη και η οφειλόμενη τιμή στον πιλότο που έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα παραμένει ολοζώντανη και αναλλοίωτη.

Η  εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο μνημείο για τον σμηναγό με πολλούς Καρπάθιους να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσε ο υπ. Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφ. Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γ.Γ. Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο διοικητής της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου. 

Τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Βασίλειος Υψηλάντης. Επίσης ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής  Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο  Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής,  εκπρόσωπος Δήμου Χανίων κα Ζερβουδάκη, Έπαρχος Καρπάθου και ΗΝ Κάσου κα Νικολαϊδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Παραγιός, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λυριστής και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το παρόν στην Κάρπαθο έδωσε ο αδελφός του ήρωα πιλότου Φίλιππος Ηλιάκης. Την ίδια στιγμή ψηλά στον ουρανό της Καρπάθου πετούσαν πολεμικά αεροσκάφη τιμώντας τον ήρωα.

Καταγράφουμε την απουσία των δυο Αντιδημάρχων, κ. Μανώλακη και του κ. Τσέρκη, από την τελετή.

Νωρίτερα στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Γ.Γ. Λιμένων Ευαγγελο Κυριαζόπουλο, η οποία όμως ήταν κεκλισμένων των θυρών.

Στο επίσημο γεύμα που δίνεται αυτή την ώρα οι πληροφορίες μας λένε ότι  απουσιάζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων διότι δεν εκλήθησαν. Να αναφέρουμε ότι στο αντίστοιχο γεύμα επίσημο γεύμα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι οι παραπάνω είχαν κληθεί και ήταν παρόντες.

φωτογραφία facebook Μαριάννα Λεβέντη