Στην Κάρπαθο η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2022 θα έχει ξωτικά, κλόουν αλλά και μια κουκουβάγια, έναν παπαγάλο κι έναν γλάρο για… οδηγούς!

Στην Κάρπαθο η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2022 θα έχει ξωτικά, κλόουν αλλά και μια κουκουβάγια, έναν παπαγάλο κι έναν γλάρο για… οδηγούς!

Πλούσιο πρόγραμμα υπόσχεται για την φετινή Ονειρούπολη ο Δήμαρχος Καρπάθου και Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ, κ. Ιωάννης Νισύριος!  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΚΟΠΑΠ, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα, όλα ξεκινούν αύριο, 6 Δεκμβρίου 2022, με το άναμμα του Χριστουγενιάτικου δέντρου και οι εκδηλώσεις θα κορυφώνονται όσο οι μέρες θα πλησιάζουν στην βδομάδα της γέννησης!

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Νισύριου:

– Κυριακή 11/12/2022 πρωί μετά την Θεία Λειτουργία – Συναυλία Δημοτικής Χορωδίας στην Αρκάσα.

– Κυριακή 11/12: θα γίνει η φωταγώγηση και άναμμα του υπόλοιπου Χριστουγεννιάτικου στολισμού και η εκδήλωση Έναρξης της «Ονειρούπολης 2022», που θα περιλαμβάνει Χορευτική παράσταση από την Σχολή χορού «show me dance» της κ. Φωτεινή Κωνσταντή – (η σχολή Fit and Beat δεν θα συμμετέχει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της κ. Θεοδωροπούλου) Χορωδία Γυμνασίου Πηγαδίων με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Είσοδος του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ και κέρασμα για τα παιδιά.

Κλείνοντας, ανά οικογένεια θα αναφθούν 130 φαναράκια, τα οποία θα ανάψουν και θα αφεθούν να ανέβουν στον ουρανό, δημιουργώντας ένα φωτεινό θέαμα

. -Σάββατο 17/12 Μουσική συναυλία στην πλατεία Επαρχείου Κυριακή 18/12/2022 πρωί μετά την Θεία Λειτουργία – Συναυλία Δημοτικής Χορωδίας στις Πυλές

– Κινηματογραφικές Προβολές στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΟΝΑΚΙ, Παρασκευή 23/12/2022 29-30 /12 και από 02-01-2023 έως και 06/12/2022.

Δύο προβολές ημερησίως – 5:00 μ.μ. παιδική ταινία – 8:00 μ.μ. ταινία ενηλίκων.

– Σάββατο 24/12/2022 στην Πλατεία Επαρχείου μουσική βραδιά με DJ. – Δευτέρα 26/12: από 18:00 – 21:00 Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας:

  • αφηγήσεις παραμυθιών
  • χριστουγεννιάτικες κατασκευές
  • γνωριμία με τα ξωτικά στο εργαστήριο τους
  • το αρχηγείο του Αϊ Βασίλη στο οποίο θα γράφουν το γράμμα προς τον Αϊ Βασίλη και θα του το δίνουν προσωπικά
  • face painting με οικολογικά χρώματα
  • χορευτικές δράσεις

– 27/12: στις 17:30 θα λάβει χώρα η θεατρική παράσταση, διάρκειας 1 ώρας και ενός τετάρτου, θα ακολουθήσει διάλειμμα 15 λεπτών και έπειτα εργαστήριο διάρκειας περίπου πάνω από μία ώρα, το οποίο θα τελειώσει στις 20:00.

– 28/12: στις 17:30 θα λάβει χώρα η θεατρική παράσταση, διάρκειας 1 ώρας και ενός τετάρτου, θα ακολουθήσει διάλειμμα 15 λεπτών και έπειτα εργαστήριο διάρκειας περίπου πάνω από μία ώρα, το οποίο θα τελειώσει στις 20:00

Η Bibi η κουκουβάγια μαζί με το φίλο της τον παπαγάλο, τον Κόκο, ετοιμάζουν μία μεγάλη έκπληξη για το δάσκαλό τους που έχει γενέθλια, τον πολυταξιδεμένο Γλάρο. Θέλουν να βρουν τα αγαπημένα του φαγητά από τις χώρες που είχε ταξιδέψει όταν ήταν νέος και να του τα προσφέρουνε στο party γενεθλίων που του ετοιμάζουν.

Έτσι, ξεκινάνε μία σειρά από συναρπαστικά ταξίδια, στα οποία θα γνωρίσουν παλιούς φίλους του Γλάρου και θα πάρουν μαζί τους αγαπημένες λιχουδιές και συνταγές φαγητών.

Στα ταξίδια τους αυτά θα μάθουν πως το Κολοσσαίο δε βρίσκεται στην Ισπανία, όπως νόμιζε ο Κόκο, το παραδοσιακό γλυκό των Άγγλων είναι η πουτίγκα με μήλο, στη Ρωσία κάνει πολύ κρύο και χορεύουν καλίνκα για να διασκεδάσουν και στην Αίγυπτο τα γράμματά τους μοιάζουν με ζωγραφιές! Στόχοι παράστασης Η παράσταση έχει διαδραστικό χαρακτήρα με τους μικρούς μας θεατές να παίρνουν μέρος στα ταξίδια της Bibi και του Koko.

Τα παιδιά θα μάθουν τις πρωτεύουσες των χωρών που θα ταξιδέψουν, ήθη και έθιμα άλλων πολιτισμών, λέξεις ξένων λαών, φαγητά και καιρικές συνθήκες σε άλλες χώρες.

Ο χορός και το τραγούδι είναι βασικά στοιχεία της παράστασης και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, προάγοντας έτσι τη φιλία μεταξύ των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη.

(Η φωτογραφία από την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2021, με τον Νικόλα Παραγιό ντυμένο Άγιο Βασίλη)

5.12.2022

Καρπαθιακά Νέα