Ενημέρωση Χαρδαλιά: Παραμένει στο "κόκκινο" η Κάρπαθος

Ενημέρωση Χαρδαλιά: Παραμένει στο "κόκκινο" η Κάρπαθος

Όπως ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμος Καρπάθου παραμένει στις «κόκκινες περιοχές» μέχρι την 1η Μαρτίου. Κάτι που προκαλεί εντύπωση αφού στο νησί την τελευταία βδομάδα δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα. Βέβαια να αναφέρουμε ότι στον Δήμο δεν υπάρχουν rapid tests ώστε να γίνονται έλεγχοι στις πύλες εισόδου του νησιού. Δεν παρατείνονται τα μέτρα και βγαίνουν από τις κόκκινες περιοχές οι δήμοι Θήρας, Αγίου Νικολάου και Ζακύνθου, Εορδαίας Κοζάνης, Σπάρτης Λακωνίας.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.